Dolj: Șoferi depistați băuți la volan! Unul dintre ei avea 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat

0
226

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au anunțat că, în minivacanța de Paște, mai mulți șoferi au fost depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice, “recordul” fiind deținut de un bărbat de 67 de ani, din comuna Apele Vii, care avea o concentrație de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 06 aprilie 2018, ora 20.30, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliție Ciupercenii Noi și Poiana Mare, l-au depistat pe T. Constantin, de 34 de ani, din Mun. Calafat, în timp ce acesta conducea un autoturism pe DN 55A, din com. Poiana Mare, având o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipiului Calafat unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 07 aprilie a.c., în jurul orei 20.45, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţiei Rurală Pleniţa au fost sesizați prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că un bărbat care se află sub influenţa băuturilor alcoolice conduce un autoturism pe drumurile publice din com. Caraula, jud. Dolj. Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa, au reuşit să oprească autoturismul, la volanul căruia se afla G. Marian, de 50 ani, din com. Caraula, jud. Dolj. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipiului Băilești,  unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 08 aprilie 2018, în jurul orei 02.30, poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast l-au depistat pe P. Daniel, de 31 ani, din com. Afumați, jud. Dolj, în timp ce acesta conducea un autoturism, pe DJ 561 A din com. Afumaţi, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipiului Băilești unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 08 aprilie 2018, în jurul orei 00.15, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Apele Vii, l-au depistat pe C. Ioan, de 67 ani, din com. Apele Vii, jud. Dolj, în timp ce acesta conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că şoferul avea o concentrație alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Oraşului Dăbuleni unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 08 aprilie 2018, ora 04.30, poliţişti din cadrul Poliției Oraș Dăbuleni, l-au depistat pe C. Ionuț, de 28  ani, din Orașul Dăbuleni, în timp ce acesta conducea un autoturism pe strada Victoriei, din orașul Dăbuleni, având o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Oraşului Dăbuleni, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 09 aprilie a.c., în jurul orei 00.15, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliție Radovan şi Întorsura, l-au depistat pe C. Mihail, de 30 ani, din com. Giubega care conducea un autoturism pe DC 17 Radovan – Fântânele, având o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Municipiului Băileşti unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea s-a constatat că cel în cauză avea dreptul de a conduce vehicule suspendat din data de 13.01.2018.

În ziua de 09 aprilie 2018, ora 00.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, l-au depistat pe T. Cătălin, de 27 ani, din Mun. Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe str. George Enescu, din localitate, având o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.