Craiova: Scandal între rudele unei fetițe de 9 ani și echipajul SMURD trimis să o preia. Poliția acuzată că nu a intervenit

0
239

Un echipaj SMURD din Caiova, trimis să preia o fetiţă de 9 ani, din comuna doljeană Sălcuţa, care se lovise la cap, a avut parte de un scandal cu rudele minorei. Cadrele medicale spun că au sunat pe 112 solicitând ajutorul polițiștilor, însă degeaba. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au precizat că au fost demarate verificări interne pentru stabilirea situației de fapt.

Potrivit dr. Cristina Geormăneanu, medic SMURD, echipajul a fost solicitat aseară, în jurul orei 18.30, în comuna doljeană Sălcuța, pentru a prelua o minoră de 9 ani cu traumatism cranian, după o lovitură la cap. Echipajul a pornit către adresa respectivă, însă rudele fetiței au urcat-o într-o mașină particulară și au pornit spre Craiova, cele două mașini întâlnindu-se undeva în afara comunei Bucovăț. Medicii spun că, cu greu au preluat-o pe minoră și pe mama ei, fiind agresați verbal de aparținători, au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova unde unul dintre ei a pus mâna pe targa în care se afla minora şi a intrat cu targa până în aria de traumatologie și că după mai multe apeluri pe 112 a ajuns un echipaj de polițiști de la Secția 2 Craiova. Unul dintre polițiști ar fi spus că nu au ce să le facă aparținătorilor și că medicii trebuie să se miște mai repede ca să nu mai genereze asemenea situații. „Intervenția noastră a fost promptă și eficientă așa că nejustificat am fost agresați, iar sprijinul poliției solicitat insistent a venit foarte greu, iar afirmațiile polițistului nu au nici un fel de bază”, a mai precizat dr. Cristina Geormăneanu. Reprezentanții Poliției doljene spun că au fost demarate verificări interne pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor ăn consecință.