Studenţii craioveni, interesaţi de joburi francofone

0
120

Cea de-a doua ediţie a târgului de joburi pentru studenţii francofoni şi francofili s-a desfăşurat ieri la Craiova, sub genericul „Franco Jobs”. În acest fel, organizatorii încearcă să faciliteze dialogului dintre tinerii absolvenţi de studii francofone şi agenţii de recrutare, în vederea consilierii lor şi pentru prezentarea unor propuneri de oferte de locuri de muncă adaptate pregătirii profesionale a participanţilor.

La eveniment au fost prezente câteva companii din Oltenia, interesate să aibă angajaţi francofoni. Este vorba de BRD, Cummins Generator Technologies Romania, SC Reloc Sa şi Stefanini. «În acest an, la fel ca şi la ediţia trecută, compania noastră are zece joburi adresate studenţilor din anii terminali şi absolvenţilor, în domenii precum financiar, comercial», a afirmat Alex Iureş, reprezentat Cummins Generator Technologies Romania.

Studenţilor le-a surâs ideea unui loc de muncă francofon, aşa că au trecut pe la fiecare stand de prezentare, pentru a cere cât mai multe detalii despre locurile de muncă disponibile. «Am studiat mai multe oferte, însă am de gând să mă angajez doar după ce termin facultatea. Mai am puţin şi vreau să ştiu cum stă piaţa locurilor de muncă, pentru că ştim cu toţii că atunci când vine vorba de angajarea unui tânăr absolvent lucrurile devin mai complicate. Toţi angajatorii cer experienţă, pe care noi, tinerii, nu avem unde să o căpătăm dacă nu ni se dă şansa. Eu îmi doresc un loc de muncă în domeniul protecţiei mediului sau ingineriei, dar nu am găsit. Cred că astfel de evenimente ar trebui să se întâmple mai des, să ni se dea şi nouă o şansă», spune Cristina, studentă în ultimul an.

În acest an, Franco Jobs s-a desfăşurat sub forma unor atelier de inserţie profesională, organizate de Lectoratul de Limba Franceză, în colaborare cu Departamentul de Relaţii cu Mediul Socio-Economic şi Cultural, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională şi Departamentul de Relaţii Internaţionale ale Universităţii din Craiova.