Spitalele din Craiova, în carantină

0
3781

 De ieri, toate cele patru spitale din Craiova, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Filantropia, Spitalul de Neuropsihiatrie și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, se află în carantină, conform deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, până la data de 31 martie. La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” se află internat, de vineri, un pacient cu coronavirus, care este testat periodic pentru a se vedea cum evoluează starea de sănătate. 

 Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova a intrat în carantină de duminică, imediat după ce au fost emise deciziile CNSSU care au impus carantina în unitățile spitalicești în toată țara. „Spitalul de Boli Infecțioase se află în carantină de duminică, 8 martie, și până pe data de 31 martie. În toată această perioadă este restricționat accesul vizitatorilor în spital”, a declarat dr. Adina Turcu, directorul spitalului. 

Testul de coronavirus, efectuat de 6 zile

Directorul Adina Turcu spune că, în spital, au fost create circuite separate pe care sunt tratate persoanele care prezintă suspiciunea că sunt infectate cu coronavirus. ”Testul pentru coronavirus îl facem de 6 zile, deci sunt pregătiți în această privință. Noi recoltăm probe de la pacienții noștri, dar preluăm și persoanele de la care recoltează probe Direcția de Sănătate Publică. Persoana care prezintă o astfel de suspiciune că ar fi infectată cu coronavirus completează un formular special și numai dacă s-a aflat în proximitatea unui alt pacient care a fost depistat cu coronavirus i se recoltează apoi probele. Nu oricine care prezintă febră poate să solicite să i se facă testul de coronavirus”, a subliniat dr. Adina Turcu.

Pacientul din Caracal, internat de vineri seara

Potrivit managerului, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, se află internat, în acest moment, un bolnav care este infectat cu coronavirus. „Este vorba de un bărbat de 51 de ani din Caracal, care a fost în autocarul Atlassib cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava. Pacientul se află internat de vineri, de la ora 18.30 și i se fac teste în continuare”. Potrivit directorului, testul inițial în cazul acestui pacient a fost făcut în județul Olt și, după ce a venit confirmarea de la Institutul „Matei Balș”, pacientul a fost trimis la Boli Infecțioase, în Craiova. „Sâmbătă, 8 martie, i-am făcut noi un alt test și urmează să mai facem încă unul în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri)”, a precizat directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.  

Medicii recomandă evitarea aglomerațiilor

Și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova se află în carantină, tot de ieri. „Am luat act de deciziile la nivel național și imediat s-au luat măsurile pe care le prevede această hotărâre, respectiv interzicerea intrării în spital a aparținătorilor. De asemenea, elevilor școlilor postliceale și studenților le-au fost suspendate stagiile de practică. Carantina se menține până pe data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al spitalului. Conducerea spitalului județean recomandă tuturor persoanelor să evite aglomerațiile pentru a evita contractarea infecțiilor respiratorii de orice fel.

În carantină se află, de asemenea, și Spitalul Municipal Filantropia, precum și Spitalul de Neuropshiatrie Craiova.

 

 

 

Au fost sistate toate cursele aeriene către și dinspre Italia

Tot de ieri, au fost sistate și cursele aeriene către și dinspre Italia. De asemenea, operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea persoanelor de altă cetățenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud. Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin. Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Transporturile de marfă de minim 3,5 tone sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse prin hotărârea CNSSU din data de 8 martie a.c., privind accesul pe teritoriul României. Restricțiile menționate se aplică și pentru transportul maritim și fluvial.