Elevii și profesorii Liceului “Voltaire” au luat parte la Conferința internațională „Diplomația în timpul pandemiei COVID-19”

0
614
Elevii și profesorii Liceului “Voltaire” au luat parte la Conferința internațională „Diplomația în timpul pandemiei COVID-19”, organizată de Complexul Educational Laude-Reut din București.
La eveniment au participat 270 de elevi și profesori de la 25 de instituții educative, printre care Liceul Național “Samuel von Brukenthal” , Sibiu, Inspectoratul Școlar Iași, Liceul “Tichon Hadash”, Herzliya Israel, Liceul “Irony Hey” , Tel Aviv, Israel, Centrul de educație “Leo Baeck”, Haifa, Israel. Evenimentul a fost organizat de Tova BEN NUN-CHERBIS, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut și moderat de Excelența Sa Adrian CIOROIANU, ambasador și fost delegat permanent al României la UNESCO, Paris, mentor pentru studii diplomatice, membru al Consiliului de Administrație Laude-Reut. Printre invitați s-au numărat: David SARANGA, Ambasadorul Israelului la București, Luca NICULESCU, Ambasador al României în Franța, Daniela GÎTMAN, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dr. Adrian STREINU-CERCEL, membru al Academiei de Științe Medicale, Sorin-Dan MIHALACHE, ambasadorul României în Cipru, Jonathan DAVIS, președintele Școlii Internaționale “Raphael Recanati” – Școala Lauder pentru Guvern, Strategie și Diplomație, Emil HUREZEANU, Ambasador al României în Germania, Luminița ODOBESCU, Ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, Lazăr COMĂNESCU, Ambasador, mentor al Consiliului de Administrație Laude-Reut pentru studii diplomatice. “Pe durata conferinței, s-a vorbit despre evoluția diplomației de-a lungul timpului, s-a discutat despre criza sanitară actuală și despre modul în care aceasta afectează viața academică, despre procesul de pace din Orientul Mijlociu și despre impactul Brexit asupra educației. Fiecare secțiune a conferinței a fost urmată de o sesiune de întrebări venite din partea liceenilor, răspunsurile invitaților dându-le posibilitatea de a se familiariza cu diversele aspecte privind o viitoare carieră diplomatică”, a precizat prof.dr Dorina Popi, directorul Liceului “Voltaire”.