La sfârșit de săptămână, Craiova reciclează

0
581

        Timp de două zile, în perioada 11-12 ianuarie 2020, Salubritate Craiova organizează o acțiune de colectare și transportare a brazilor de Crăciun de la platformele gospodărești din Craiova.

„Adresăm rugămintea locuitorilor Craiovei să depoziteze brazii de care se debarasează doar în locurile special amenajate, respectiv la platformele la care duc în mod obișnuit gunoiul și să nu introducă arborii urscați în recipientele de precolectare întrucât riscă să le deterioreze. Locuitorii de la case pot recicla brazii chiar în gospodăria proprie, prin mărunțirea și transformarea lor în compost pentru grădină. Trunchiul bradului poate fi folosit și ca arac pentru susținerea culturilor de tomate sau castraveți”, ne informează reprezentanții Salubrității din Craiova.

Toată masa lemnoasă colectată va fi predată, în vederea reciclării, de către SC Romfer Trans SRL fiind ulterior utilizați pentru fabricarea brichetelor din deșeuri de lemn, așadar ca material combustibil solid folosit la încălzirea locuințelor.

ANA-MARIA PETOLESCU