Pustai: „Bic este prieten cu mingea, se pliază pe jocul Craiovei”

0
156

Antrenorul lui Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai, a vorbit despre fostul său elev, considerând că acesta se poate impune la Universitatea

Ovidiu Bic

Mijlocaşul lui Gaz Metan Mediaş, Ovidiu Bic, este primul transfer al Ştiinţei din iarna aceasta. Într-un fotbal românesc în care puţine cluburi mai fac transferuri pe bani, să plăteşti 200.000 de euro pentru un fotbalist mai puţin cunoscut şi mai puţin cotat poate părea riscant. Dar poate că scouterii Craiovei sau Devis Mangia ştiu mai bine de ce s-a făcut acest transfer. Prima declaraţie a lui Bic de la sosirea la Universitatea a fost dată în Antalya: „Am ales Universitatea Craiova deoarece este o echipă foarte mare, de tradiţie, şi sper să am cât mai multe realizări în tricoul alb-albastru. Colegii m-au primit foarte bine, nu sunt probleme de adaptare, atmosfera de la echipă este foarte bună, ne pregătim foarte bine şi asta e cel mai important. Ca obiective, îmi doresc să fiu sănătos şi să reuşesc să mă impun la Craiova“.

L-am apelat pe fostul antrenor al lui Ovidiu Bic, profesorul Cristi Pustai, rugându-l să ne spună mai multe despre mijlocaşul de 23 de ani.

– Domnule profesor, cum l-aţi descrie pe Ovidiu Bic?

Cristi Pustai: Bic este un jucător care este prieten cu mingea, cred că se poate impune la Craiova. Chiar cred că se poate plia pe jocul combinativ al Universităţii, se poate adapta repede, fiindcă ştie fotbal. La noi a jucat constant, a fost om de bază atât în acest sezon, cât şi în cel precedent.

– Ţinând cont că nu prea se mai fac transferuri pe bani în fotbalul românesc, iar Bic a costat 200.000 de euro, Craiova a făcut o afacere sau Mediaşul?

Cristi Pustai

P.: O afacere este atunci când toate părţile sunt mulţumite. Cred că este bine şi pentru noi, fiindcă suntem un club care are nevoie de bani, dar şi pentru Craiova, fiindcă şi-a dorit acest jucător, şi l-a permis, l-a obţinut şi Bic o poate ajuta în obiectivele pe care le are. De asemenea, şi pentru el este bine, va câştiga probabil mai mult şi a ajuns la mai bine.

– Statistica spune că nu este un marcator…

P.: E adevărat, nu are multe goluri, nu a ajuns prea des la finalizare, este un jucător de combinaţie, care participă mult la joc, te ajută la posesie, la tranziţia pozitivă, dar se şi apără bine.

– A fost recomandat ca un mijlocaş central, dar care poate juca şi în bandă…

P.: Cel mai bun randament l-a dat în centru, la noi a jucat în sistem 4-2-3-1, fiind unul dintre cei doi mijlocaşi defensivi, dar are şi valenţe ofensive.

– În sistemul 3-4-3 al Craiovei ar concura cu Mateiu, Zlatinski, eventual Screciu sau Rossi…

P.: Aşa e, acolo ar trebui să joace. Este un alt sistem, dar cred că se poate adapta. Are concurenţă, dar se poate bate pentru un loc în prima echipă. Oricum, chiar dacă nu va fi imediat un titular cert, mai apar şi cartonaşe, accidentări, cred că Bic va fi unul dintre cei care va juca.

– Aşadar, aveţi încredere că se va impune la Universitatea…

P.: Depinde şi de el acum, cum se pregăteşte, trebuie să tragă de el dacă vrea ajungă sus. La Universitatea are o şansă bună, o echipă cu pretenţii, care se bate pentru titlu, cu un stadion fantastic şi public senzaţional, sunt toate premisele pentru performanţă, dar depinde de el. Eu am încredere în el.