Decretele de revocare şi numire pentru ministrul Apelor şi Pădurilor, pe masa lui Iohannis

0
144
Doina Pană

Decretul privind revocarea Doinei Pană din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor şi decretul de numire al senatorului PSD Ioan Deneş pentru această funcţie au ajuns, ieri, pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Doina Pană a demisionat, în 3 ianuarie, din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate, se arată într-un comunicat oficial al ministerului.

“Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activităţii în calitatea de ministru. Prin urmare, prin prezenta, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul ministerului Apelor şi Pădurilor, pe motiv de sănătate. Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o şi vă asigur de întreg sprijinul meu pentru îndeplinirea programului de guvernare din calitatea mea de parlamentar”, se arată în demisia către premierul Mihai Tudose, care este înregistrată miercuri, 3 ianuarie.

Senatorul PSD, Ioan Deneş, propunerea PSD pentru ministerul Apelor, este parlamentarul criticat în primăvara anului trecut inclusiv de liderul PSD, după ce a spus că persoanele de acelaşi sex nu au voie să se ţină de mână pe stradă, dacă acest lucru nu este scris într-o lege, deoarece i-ar încălca lui libertatea.

Ioan Deneş este senator de Bistriţa Năsăud şi se află la al doilea mandat de parlamentar. În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial, SC Termotec SRL, Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deţinut funcţia de director comercial în cadrul SC Profing SRL, Beclean, în timp ce între anii 1993 şi 1997 a fost professor la un centru de plasament din beclean. Potrivit CV-ului de pe site-ul Senatului, Ioan Deneş a fost, între anii 1988 şi 1993, electrician la CFR Cluj.

USR: Deneş are antecedente în susţinerea unor legi distructive pentru ariile naturale protejate

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, marţi, că senatorul PSD Ioan Deneş, propus s-o înlocuiască pe Doina Pană la Ministerul Apelor şi Pădurilor, în sesiunea parlamentară recent încheiată a votat „unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate”.

„PSD confirmă faptul că negocierile şi discuţiile despre restructurarea Guvernului Tudose au la bază disputele interne dintre diferitele grupuri şi clanuri din partid, nu competenţele şi performanţele actualilor sau viitorilor miniştri. Senatorul PSD Ioan Deneş, propus s-o înlocuiască pe Doina Pană la Ministerul Apelor şi Pădurilor, nu are nicio experienţă în domeniu, iar în sesiunea parlamentară recent încheiată a votat unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În comunicat se mai arată că, potrivit CV-ului de pe pagina Senatului, Ioan Deneş a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj, cu diplomă de subinginer mecanic, a lucrat ca electrician la CFR, a fost consilier local şi judeţean şi director comercial la două firme private.

«Singurele două lucruri care îl „recomandă” pentru şefia Ministerului Apelor şi Pădurilor sunt devotamentul lui faţă de Putere – în februarie 2014 a schimbat fotoliul de senator PNL cu cel de senator PSD, când s-a spart Coaliţia de guvernare USL – şi faptul că aparţine aceluiaşi grup (Filiala PSD Bistriţa-Năsăsud) din care a face parte ministrul demisionar Doina Pană», se mai arată în comunicat.