Susține că e acuzat pe nedrept de tăiere ilegală de lemne

0
107

Un bărbat din comuna doljeană Brădești susține că i s-a întocmit pe nedrept dosar penal pentru tăiere ilegală de material lemnos, după cum au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj pe 22 decembrie 2014, pentru că el obținuse toate documentele legale de la Ocolul Silvic Filiași, iar pădurea este a sa. Singura problemă a fost că le avea asupra sa în momentul când polițiștii l-au surprins în pădure, împreună cu fiul său și alte persoane.

Reprezentanții IPJ Dolj anunțau pe 22 decembrie 2014 că o zi mai devreme întocmiseră dosar penal în care cercetau mai multe persoane, între care și Nicolae Goșa, de 64 de ani, din comuna Brădești, pentru că tăiaseră mai mulți arbori care nu prezentau marca organelor silvice. Nicolae Goșa ne-a povestit că în ziua respectivă fiul său a mers în pădurea care îi aparține să taie niște lemne pentru foc, dat fiind faptul că aveau toate aprobările legale. Mai exact, din documentele prezentate rezultă că Nicolae Goșa a făcut cerere pentru tăiere de material lemnos către Ocolul Silvic Filiași încă din luna septembrie, cererea i-a fost aprobată pentru 10,3 mc, iar în octombrie a și achitat suma necesară.

„Eu n-am știut în ce zi merge fiul meu să taie lemne. Am ajuns în pădure pentru că am văzut mașina Poliției și alta de la Civitas care se îndreptau într-acolo. Le-am explicat că nu avem actele la noi, eu i-am dat polițistului să vorbească cu brigadierul de la Ocolul Silvic Filiași, să se convingă că e dreptul nostru, și a rămas să le duc documentele a doua zi. Le-am și dus și mi-au spus că e totul în regulă”, ne-a explicat Nicolae Goșa.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj spun că în cauză este înregistrat un dosar penal la Postul de Poliție Brădești, că într-adevăr bărbatul a depus o serie de documente și se fac verificări: „Dosarul este în lucru la Postul de Poliție Brădești. Persoana în cauză a prezentat o serie de documente la Poliție și se fac verificări la Ocolul Silvic dacă îi confereau dreptul de a tăia arborii. La finalizarea cercetărilor, în funcție de existența sau nu a unei infracțiuni, se vor face propuneri în consecință”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.