Ion Prioteasa : “Fondurile comunitare vor constitui, în continuare, un instrument eficient pentru dezvoltarea județului”

0
79

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, vineri, prima întâlnire din anul 2014 cu conducătorii compartimentelor din cadrul CJ Dolj și cei ai instituțiilor subordonate, întrunire la care au participat și cei doi vicepreședinți, Cristinel Iovan și Laurențiu Ivanovici.

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a subliniat faptul că din acest an începe un nou segment financiar al Uniunii Europene, precizând că fondurile comunitare vor constitui, în continuare, un instrument eficient pentru dezvoltarea județului.

„Putem spune că în precedenta perioadă de alocări financiare «ne-am făcut încălzirea» și mulți dintre dumneavoastră știu ce sunt fondurile europene, ați putut să le accesați, ați simțit că au venit niște bani cu care ați reușit să duceți la bun sfârșit câteva dintre investițiile pe care v-ați propus să le puneți în operă. În perioada 2014-2020, va trebui să depunem toate eforturile pentru a atrage cât mai mulți bani prin proiectele cu finanțare nerambursabilă.

Amintind doar câteva dintre obiectivele majore, pentru a căror realizare ne mobilizăm, trebuie să ne referim la proiectul de peste 24 de milioane de euro, cu finanțare europeană, prin care va fi modernizată infrastructura de mișcare a Aeroportului Craiova. În egală măsură, vorbim și despre investiția pe care o presupune crearea unui nou parc industrial, în condițiile în care cel existent a făcut dovada succesului, cu zeci de societăţi care funcţionează aici, cu aproape 1.200 de locuri de muncă generate, fiind acum ocupat în întregime.

Eu cred că trebuie să privim cu optimism lucrurile în desfășurarea lor, pentru că nu suntem nici așa de săraci încât să spunem că nu ne permitem să punem în valoare un proiect, oricare ar fi el, dar nici așa de bogați încât să nu ne uităm cu toată atenția către fondurile europene.

În altă ordine de idei, ne pregătim ca, spre finalul acestei luni, să organizăm ședința CJ, principalul punct de dezbatere fiind aprobarea bugetului județean pentru acest an. Avem 45 de zile la dispoziție pentru a adopta bugetul. Tot în acest interval, unitățile administrativ-teritoriale trebuie să-și aprobe bugetele, procedură care depinde de ședința consiliului județean. Deci, trebuie să adoptăm bugetul județean cât mai repede, pentru a da posibilitatea și localităților să-și voteze propriile bugete”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

amanunte in editia print de maine