Craiova se pregătește să devină un „oraș verde”

1
470

Reprezentanții BERD se vor afla la Craiova, în următoarele zile, pentru a creiona principalele obiective pe care le vor aborda în perspectiva devenirii unui „oraș verde”. Împreună cu autoritățile locale, pe parcursul a trei zile, vor purta discuții care vor avea caracterul unor ateliere de lucru interactive.

Craiova se pregătește să devină un „oraș verde”. Reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și-au anunța prezența în Bănie, unde și-au propus să poarte discuții, alături de autoritățile locale, pe strategia care trebuie urmată în proiectul destinat „orașelor verzi”. Întâlnirile de lucru vor avea forma unor sesiuni de ateliere interactive „pentru identificarea si prioritizarea obiectivelor specifice care vor fi incluse în Raportul de Evaluare Tehnică, din cadrul Planului de Acțiune Orașe Verzi pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan – „GCAP”, se precizează într-un comunicat de presă al municipalității.

Soluții pentru probleme legate de starea mediului

Scopul acestor ateliere, susțin autoritățile, este de a reuni părțile interesate pentru a le prezenta analiza realizată până în prezent și de a obține opiniile și ideile lor cu privire la direcția pe care trebuie să o abordeze GCAP, precum și identificarea obiectivelor strategice. Totodată, se dorește a fi o dezbatere constructivă pentru alegerea obiectivelor importante care vor influența viitorul comunității, pornind de la cifrele existente și oportunități pentru a soluționa o serie de probleme legate de starea mediului (apă, aer, sol, deșeuri), transport public, conservarea energiei și reabilitarea termică a clădirilor.

Evenimentul va fi găzduit la Centrul Multifuncțional

Evenimentul se va desfăşura în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, la Centrul Multifuncțional. În prima zi este programată o întâlnire cu grupurile de tineret, care vor fi rugate să împărtășească ideile și preocupările referitoare la situația existentă și îmbunătățirea acesteia prin prisma obiectivelor specifice GCAP. În cea de-a doua zi, va avea loc o întâlnire cu părțile interesate pentru prioritizarea obiectivelor formale, prin intermediul căreia se urmărește ca părțile interesate să ajungă la un acord asupra problemelor care trebuie abordate în GCAP, pe baza raportului de evaluare tehnică.

Patru grupuri de lucru vor participa la ateliere

Ultima zi va fi dedicată unei întâlniri care are ca scop alegerea obiectivelor strategiceprin intermediul căreia se urmărește ca părțile interesate să fie de acord cu privire la viziunea lor despre orașul verde. Potrivit municipalității, fiecare dintre sectoarele prioritare ajută la definirea obiectivelor strategice tangibile și măsurabile, pentru care se vor propune soluții în următoarea fază. În atelierele vor lucra patru grupuri care vor dezbate pe patru teme de interes: grupul 1 – Energie, clădiri și industrie; grupul 2 – Transport și planificare urbană; grupul 3 – Calitatea mediului și resurse și grupul 4 – Apă, apă uzată și deșeuri.

1 COMENTARIU

  1. eu as zice orasu’ cu verdeturi ajunse putrede … pe la noi sunt multe tufe, crengi si resturi de la toaletari de vegetatie lasate aiurea-n drum de cel putin 2 luni … anu’ asta nu le mai aduna nimeni … iar anu’ urmator, nicidecum inainte de sfarsitu’ lu’ martie … verde e doar la semafoare …

Comments are closed.