Vremea ţine cu alegători: În ziua votului va fi cald!

0
334

Meteorologii vin cu o veste bună pentru craiovenii şi doljenii care vor ieşi la vot pentru a-i desemna pe noii deputaţi şi senatori din Parlamentul României. Duminică, în ziua scrutinului, nu va ninge şi nu vor fi temperaturi scăzute, ci va fi o zi de iarnă bândă, chiar mai caldă decât se obişnuieşte în această perioadă.

vremeVremea nu le va pune probleme celor care şi-au plănuit să meargă la vot duminică, când sunt organizate alegerile parlamentare. Din momentul când a fost anunţată data alegerilor şi până nu demult, s-a luat în calcul posibilitatea ca, fiind vorba de o zi de iarnă, alegătorii să se confrunte cu ninsori şi viscol, ceea ce i-ar descuraja să mai ajungă la secţiile de votare pentru a-şi exprima dreptul la vot. Meteorologii liniştesc lucrurile şi spun că nici vorbă de aşa ceva, ba mai mult va fi o zi cu soare, care îi va îndemna pe craioveni să iasă chiar şi la o plimbare prin oraş.

Nu sunt anunţate ninsori în ziua votului

În Craiova, ca şi în toată Oltenia, meteorologii spun că tot week-end-ul care ne aşteaptă va fi unul frumos, cu vreme caldă. Potrivit meteorologului Carmen Mănescu, din cadrul Centrului Meteorologic Oltenia, nu sunt anunţate ninsori, care ar fi tipice pentru această perioadă a anului, ba chiar temperaturile care se vor înregistra vor fi mai ridicate decât este normal. „În Oltenia, vremea va fi mai caldă decât normal termic al acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări mâine (n.r. – astăzi) , în jumătatea sudică şi la munte”.

Maximele ajung la 13 grade Celsius

votareDe astăzi şi până duminică, temperaturile se vor menţine constante şi vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 13 grade Celsius. Meteorologii spun că, în mod normal, ar fi trebuit să avem o temperatură de maximum 5 grade Celsius, adică să fie mult mai frig. „În concluzie, duminică vremea se va menţine caldă, cerul va fi variabil, iar în timpul nopţii vom avea intensificări ale vântului. Dar este o vreme caldă pentru această perioadă, dacă luăm în calcul faptul că normalul termic este de 5 grade Celsius”, a mai spus meteorologul Carmen Mănescu. În timpul nopţilor, temperaturile coboară până la minus 3 grade Celsius. O altă particularitate a vremii în această perioadă este şi prezenţa ceţii.

În Craiova vor fi deschise 173 de secţii de votare

În Craiova vor fi deschise, duminică, un număr de 173 de secţii de votare, care au fost amenajate în diferite spaţii şcolare – grădiniţe, şcoli şi licee. Din cauza faptului că ar fi fost prea mulţi locatari arondaţi la un singur punct de votare, organizatorii alegerilor, în speţă autorităţile locale, au delimitat mai multe secţii de votare în aceea incintă. Alegătorii au fost repartizaţi la secţii în funcţie de adresa de domiciliu, pe străzi şi chiar pe blocuri, în unele cazuri. Pentru a şti unde pot să merge să-şi exercite votul, alegătorii pot consulta listele electorale permanente care vor fi afişate la intrarea în fiecare secţii, iar cu câteva zile înainte pe site-ul Primăriei Craiova, la rubrica Alegeri 2016.