Selecţii pentru recrutarea a 800 de lucrători în domeniul agricol

0
346

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin serviciul de ocupare EURES România, va organiza selecţii pentru ocuparea a 800 locuri de muncă sezoniere, în domeniul agricol. Românii sunt ofertaţi cu job-uri, în Spania, la  cules de căpşuni. Oferta se adresează persoanelor apte pentru munca la câmp, nefiind necesară experienţa anterioară în agricultură. 

capsuni 1Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2017. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. „Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.

capsuniSelecţiile pentru recrutarea celor 800 de lucrători în domeniul agricol se vor organiza la Vaslui, marţi, 13 decembrie, începând cu ora 09.00, în incinta Liceului Teoretic Emil Racoviţă; la Slobozia, miercuri, 14 decembrie a.c, începând cu ora 09.00, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi la Râmnicu – Vâlcea, joi, 15 decembrie, în incinta CRFPA Rm.Vâlcea din strada Calea lui Traian, nr.98. De toate aceste selecţii se vor acupa Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţele respective. „Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj,care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Dolj, pentru a se înregistra în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înregistrarea în baza de date se face pe baza următoarelor documente: copie carte identitate, CV Europass, adeverinţă medicală” se mai spune în comunicatul respectiv.