Dacian Cioloş, îndemn ca românii să voteze PNL sau USR: “Avem cu cine să ducem România înainte”

0
307

CiolosPremierul Dacian Cioloş a îndemnat românii, într-un film postat ieri pe Facebook, să voteze PNL sau USR, îndemnul său fiind o combinaţie între sloganele celor două formaţiuni – “avem cu cine să ducem România înainte!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, ieri, românilor, un îndemn de a merge la vot, el arătând că acest drept a fost greu câştigat în decembrie 1989 şi subliniind că e important ca fiecare român să decidă pentru sine şi pentru viitorul României, exprimându-şi votul său. “Astăzi am un mesaj foarte important pentru naţiune: Dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot! Este un drept greu câştigat în decembrie 1989”, a spus Iohannis, după ce a participat la ceremonia organizată de CCR de Ziua Constituţiei.

El a insistat asupra necesităţii ca fiecare român să decidă pentru sine şi pentru viitorul României, exprimându-şi votul său. “Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi îl votaţi. Dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine, dar mergeţi şi votaţi. Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi. Vă aştept dminică la vot. Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru”, a spus Iohannis.

El a mulţumit PNL, USR, care au decis să susţină necondiţionat platforma România 100 şi care au decis să pună accentul pe valori şi principii, înainte de a vorbi de angajamente legate de un viitor program de guvernare. “Ne dorim să continuăm acest mod de guvernare, însă ne dăm seama că, chiar dacă a trecut un an de zile, proiectele începute pot fi uşor întoarse dacă revenim la un mod de guvernare bazat pe minciună, pe popilism şi corupţie. Da, îmi doresc să pot să continuu şi să duc la bun sfârşit aceste proiecte, precum şi alte care decurg din ce am început anul acesta. Pentru ca aceste proiecte începute în acest an să poată continua este nevoie să fim în măsură să creem o majoritate parlamentară în jurul celor două partide după 11 decembrie”, a adăugat premierul Cioloş.

El a trecut în revistă şi efectele guvernării din ultimul an, afirmând că anul acesta a însemnat în primul rând un alt mod de guvernare, mult mai transparent, mai deschis, orientat spre interesul cetăţeanului.