David Cameron, în vizită oficială în România

0
335

Premierul britanic David Cameron va face astăzi o vizită oficială în România, urmând să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi să aibă discuţii cu premierul Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a precizat, ieri, la Parlament, că unul dintre subiectele care vor fi discutate în CE este legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte, cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene, arătând că va aborda acestă temă la întrevederea cu premierul David Cameron. Prezent la comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, premierul Dacian Cioloş a precizat că un subiect care va fi discutat în Consiliul European este legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte, cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene, arătând că va discuta această temă miercuri cu premierul David Cameron, la Palatul Victoria.

“Relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu”, a arătat Cioloş,  precizând că un alt subiect posibil “care este de obicei pe agenda Consilului European” este şi cel privitor la relaţii externe.

Premierul David Cameron va sosi miercuri la Bucureşti, într-o vizită oficială. Cameron se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, însă, cel puţin deocamdată, nu au fost programate declaraţii de presă ale celor doi demnitari. De asemenea, David Cameron va merge la Palatul Victoria, unde va discuta cu premierul Dacian Cioloş. De altfel, vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.