Irakieni prinşi la vama Calafat cu documente falsificate

0
185

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat cinci cetăţeni irakieni care au încercat să intre în România cu ajutorul unor documente de călătorie bulgăreşti false. Cei cinci, doi adulţi şi trei copii, au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul bulgar Valeri Z., în vârstă de 34 de  ani. În autoturism, călătoreau ca pasageri, cinci persoane, doi adulţi şi trei copii, care au prezentat pentru control documente de identitate bulgăreşti. La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră doljeni au constatat că cele cinci documente au fost falsificate prin înlocuirea fotografiei. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului şi bagajelor persoanelor, oamenii legii au descoperit documente eliberate de Direcţia de Imigrări Sofia, din care a rezultat că persoanele sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 3 şi 28 de ani.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii STPF Dolj.