La 4 ani, Andreea trăieşte fără un rinichi şi nu mai are bani pentru tratament

0
316

Un copil sprinten, cu ochi mari şi curioşi, şi cu o energie debordantă. Aşa am cunoscut-o, cu câteva zile în urmă, pe fetiţa sprintenă de nici patru anişori, care a sărit repede la uşă să vadă cine-i calcă pragul. Nici nu am intrat bine pe uşă, că şi-a pus mânuţa plăpândă în palma mea şi mi-a spus că o cheamă Andreea Georgiana. Vioaie, a zbughit-o în cameră şi s-a aşezat să privească la desene animate, preferatele ei sunt cele cu trenuleţul Thomas, aşa mi-a spus. La prima vedere, ai zice că Andreea e un copil perfect sănătos, care merge la grădiniţa şi iasă la joacă cu alţi copii de vârsta ei. Nimic din voioşia ei nu trădează adevărul, unul crud pentru un copil de patru ani.

După numeroase încercări eşuate de a avea un copil, părinţii Andreei au luat decizia să înfieze unul, şi au îndrăgit-o pe micuţa cu ochi mari din prima clipă care a ajuns în casa lor în urmă cu aproape trei ani, când era un ghemotoc de doar un anişor. Nu a contat faptul că fetiţa avea probleme cu un picior, care era mai scurt. Au mers cu ea pe la toţi doctorii, dar şi la tratamente de recuperare, până au rezolvat problema. “Pentru noi nu a contat faptul că fetiţa noastră a avut probleme cu picioruşul, ne-am dorit un copil prea mult, iar ea ne-a cucerit din prima. Numai eu ştiu câte masaje i-am făcut şi la câte tratamente am fost ca să meargă normal, să alerge, să fie un copil fericit”, îşi aminteşte Irina Bogoslov, mama Andreei.

“Fetiţa mea avea cancer la rinichi”

Partea urâtă a poveştii a început abia în vara trecută, în luna lui august, când s-au întors de la tratamentul de recuperare de la Olăneşti, unde, aşa cum povestesc părinţii, micuţa s-a simţi excepţional. Primul semnal de alarmă a fost când au apărut nişte modificări fiziologice, atunci mama s-a speriat dându-şi seama că ceva nu e în regulă, iar bănuielile i-au fost confirmate în urma numeroaselor seturi de analize la care a fost suspusă Andreea. Diagnosticul a fost unul dur – tumoră renală stângă. “Când ne-am întors de la Olăneşti, acolo unde am dus-o an de an la tratament, fetiţa a început să urineze maroniu, apoi negru. Atunci ne-am speriat şi am mers cu ea la spital. După mai multe analize care ieşeau foarte bine, ni s-a recomandat să-i facem fetiţei un ecograf, acolo am început să am şi primele bănuieli, confirmate ulterior de medici. Fetiţa mea avea cancer la rinichi. Am crezut că pică cerul pe mine”, a mai spus Irina Bogoslov.

Doar 33 de lei ajutor de la stat

O săptămână mai târziu, Andreea a ajuns pe masa de operaţie într-un spital din Bucureşti, unde i-a fost extirpat rinichiul stâng, grav afectat de o tumoră mare “cât două treimi din rinichi”. Tratamentul cu citostatice a început la scurt timp, şi încet, încet, resursele financiare ale familiei Bogoslov au dispărut. Acum, Andreea merge săptămânal la Bucureşti însoţită de mama sa, pentru a face tratamentul pe care trebuie să-l urmeze timp de trei ani. Însă părinţii nu mai au bani nici măcar pentru a plăti medicamentele necesare pentru o lună de tratament. Singurul venit al familie este de 1.300 de lei lunar, mai puţin chiar şi decât costurile tratamentului pe o lună al Andreei, care ajunge la 1.500 de lei. S-au îndatorat pe la toţi cunoscuţii, au făcut credite la bănci, nu ştiu de să mai ceară, nu mai au de la cine. Iar statul nu o ajută pe micuţa Andreea decât cu 33 de lei, bani care nu ar ajunge nici măcar pentru un bax pe pampers, de care fetiţa a devenit dependentă după operaţie. “Până acum am reuşit să cumpărăm tratamentul de care are nevoie fetiţa noastră, de acum încolo nu ştiu ce o să mai facem. Ne-am împrumutat la toată lumea, la toţi cunoscuţii şi toate rudele, fiecare ne-a ajutat cu cât a putut. Acum nu mai avem unde să mai cerem. Andreea trebuie să facă tratament timp de trei ani, mai sunt doi ani jumate în care nu ştim de unde să facem rost în fiecare lună. Sunt medicamente scumpe, unele abia reuşim să le găsim în farmacii. Mulţi ne întreabă de unde mai avem atâta putere, dar pentru binele fetiţei noastre facem orice”, a mărturisit cu tristeţe mama micuţei Andreea.

Toţi cei care vor să-i întindă o mână de ajutor Andreei pentru a face în continuare tratamentul, pot face donaţii în contul deschis la BRD, pe numele mamei – Nela Irinuca Bogoslov (tel. 0762687787).

IBAN: RO42BRDE170SV71614511700 (LEI)