Revenirea în iarba buclucaşă de acasă

0
164

După trei succese clare în deplasare, Universitatea joacă astăzi pe teren propriu cu Sepsi, la un an fără o zi de când s-a inaugurat noua arenă din Bănie, care încă are probleme evidente cu suprafaţa de joc

În deschiderea etapei a 15-a a Ligii I, Universitatea Craiova joacă astăzi cu Sepsi Sf. Gheorghe. Ştiinţa vine după 4 victorii la rând, 3 în campionat şi unul în Cupa României, iar ultimele 3 au fost obţinute în deplasare, la diferenţă de 3 goluri. Din fericire, alb-albaştrii vor avea din nou fanii aproape, din păcate, vor avea din nou probleme cu suprafaţa de joc, care, la un an de la inaugurarea arenei, se prezintă în condiţii proaste. Devis Mangia nu are amintiri plăcute de la precedentul duel cu echipa lui Eugen Neagoe, alb-albaştrii pierzând cu 1-0 în urma unei prestaţiii pe care italianul a catalogat-o ca fiind cea mai slabă din întregul sezon. „Ne aşteptăm la un meci dificil, dar cred că suntem pregătiţi. Jocul din tur cu Sepsi a fost cel mai slab pentru noi din acest sezon, ne aşteptăm să fie greu şi de această dată, pentru că Sepsi este o echipă bună, antrenată bine şi anul acesta poate intra în play-off. Pentru noi este important să avem continuitate, să legăm rezultatele bune, avem drumul nostru şi cu 3 puncte în plus fi mai bine. Nu cred că vom avea parte de cadourile pe care cei de la Sepsi le-au făcut celor de la Hermannstadt, în schimb avem mare nevoie de suporteri la acest meci. Am câştigat ultimele 3 meciuri din campionat şi sper tot timpul să ca partidele noastre să fie spectaculoase” a spus Mangia într-o conferinţă de presă. Italianul a fost acuzat de Eugen Neagoe de lipsă de respect după partida din tur, când nu l-a felicitat la final pe „Geană”. „Sigur că voi da mâna cu Eugen Neagoe la începutul meciului, aşa fac de fiecare dată. La final nu este important pentru mine să ne salutăm, ci la început să avem acest comportament” a comentat Mangia.

Mateiu: „Sper să continuăm pe acest drum frumos”

Mijlocaşul Alexandru Mateiu a marcat primul său gol în acest sezon în partida precedentă, de la Iaşi, şi speră ca el şi colegii să sărbătorească al patrulea succes consecutiv în campionat la finalul partidei cu Sepsi. „Va fi foarte greu, fiindcă Sepsi este o echipă foarte bună, dar sper să nu mai facem cadouri şi să câştigăm. Nu ne gândim la titlu sau la play-off, ci la fiecare meci în parte. A fost o întâmplare eşecul celor de la Sepsi cu Hermannstadt, din etapa trecută,  fiindcă au echipă foarte bună, se bat la play-off şi noi trebuie să dăm sută la sută pe teren pentru a putea câştiga. Nu mă gândesc neapărat să marchez, ci să învingă echipa, trebuie să continuăm pe acest drum frumos şi sper să ne bucurăm de un succes vineri seara” a declarat Mateiu.

Mihăilă va fi menajat

După ce a trecut prin momente cumplite la Iaşi, fiind lovit violent de Laurenţiu Rus, Vali Mihăilă a efectuat săptămâna aceasta doar un antrenament uşor, separat de colegii săi, şi nu va fi utilizat în duelul cu Sepsi. „Mihăilă este OK, ne bucurăm pentru el, dar nu poate fi pe teren mâine. A făcut un antrenament, dar separat, am vorbit cu doctorul şi nu putem risca. Va merge apoi la echipa naţională, dar şi acolo va fi protejat în primele zile” a declarat Mangia. Pe lângă Mihăilă, Universitatea nu-l va avea pe teren nici pe Nicuşor Bancu, suspendat, în timp ce vârful Elvir Koljic este incert, după ce s-a accidentat în meciul de la Iaşi. La oaspeţi nu pot evolua căpitanul Viera şi mijlocaşul Mensah, suspendaţi. Altfel, următorul meci al Universităţii Craiova, cel din deplasare cu FC Botoşani, se va disputa abia peste 17 zile, respectiv luni, 26 noiembrie, de la ora 20.30.