Parteneriat pentru sprijinirea performanţei sportivilor români la viitoarele Jocuri Olimpice

0
351

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Banca Comercială Română au deschis oficial un parteneriat strategic pe trei ani pentru sprijinirea performanţei sportive. BCR se angajează să susţină, prin parteneriatul cu COSR, o investiţie care depăşeşte jumătate de milion de euro pe an, atât prin aport financiar direct, cât şi prin proiecte comune de dezvoltare. COSR şi BCR îşi propun să contribuie, printr-un efort comun, la dezvoltarea educaţiei prin sport în România

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Banca Comercială Română au semnat, astăzi, un parteneriat pentru sprijinirea performanţei sportive şi dezvoltarea educaţiei prin sport în România. Parteneriatul dintre BCR şi COSR a fost marcat, în cadrul unui eveniment oficial, la care au participat  Sergiu Manea, CEO BCR, Mihai Covaliu, preşedinte COSR, sportivi ai loturilor olimpice, precum şi nume legendare ale sportului olimpic. “COSR şi BCR îşi unesc forţele într-un parteneriat pentru România, pentru viitorul sportului din ţara noastră. Este un proiect al două organizaţii importante pentru România, nu doar prin ceea ce fac zi de zi, dar mai ales prin ceea ce reprezintă. Două simboluri ale României, două exemple care arată că dacă ai încredere, poţi avea performanţă. COSR sprijină sportivii şi viitorii campioni de la Jocurile Olimpice, iar contribuţia financiara a BCR va face posibil o susţinere şi mai mare pentru sportivii care au demonstrat că pot face performanţă. Sunt convins că succesele sportivilor noştri vor fi surse de inspiraţie pentru românii care vor simţi că pot obţine şi ei performanţe în domeniile lor de activitate”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Samurai 2020

Într-o primă fază, BCR se angajează să susţină, prin parteneriatul cu COSR, o investiţie care depăşeşte jumătate de milion de euro pe an, atât prin aport financiar direct, cât şi prin proiecte comune de dezvoltare a sportului olimpic. Printre cele mai importante proiecte COSR care vor fi sprijinite în mod direct şi în perioada imediat următoare de BCR se numără programul Samurai 2020.

“Parteneriatul cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman reprezintă un pas firesc în demersul nostru continuu de a crea capital de încredere în Romania. Într-o perioadă plină de provocări pentru sportul olimpic, în care doar câteva sporturi reuşesc să ajungă pe prima pagină şi să câştige încrederea marelui public, avem nevoie să credem din nou în România olimpică. Aceasta încredere nu se poate naşte însă fără pregătire, educaţie şi investiţie în viitor. De aceea, am decis să ne implicăm în educaţia şi pregătirea viitorilor campioni, precum şi în promovarea valorilor olimpice”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

***

Samurai 2020 este un proiect prin care COSR îşi propune ofere asistenţă specială sportivilor cu potenţial de a obţine medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.