Traficanţii de droguri din parcare de la Lidl condamnaţi la Tribunalul Dolj

0
51

arestatCei patru craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, prinşi în parcarea hipermarketului Lidl, în timp ce încercau să vândă aproximativ jumătate de kilogram de haşiş cu suma de 10.000 lei, au fost condamnaţi. Magistraţii Tribunalului Dolj i-au găsit vinovaţi de trafic internaţional de droguri de risc şi i-au condamnat, luni, 7 noiembrie a.c., la pedepse cuprinse între 6 luni de asistare zilnică pentru tânărul de 17 ani şi 4 ani de închisoare cu executare. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care i-au trimis în judecată, pot ataca sentinţa cu apel, la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, doi dintre craioveni rămân în spatele gratiilor.

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat, luni, 7 noiembrie a.c., sentinţa în dosarul celor patru craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, acuzaţi că se ocupau cu vânzarea drogurilor în Craiova, prinşi cu o jumătate de kilogram de haşiş în parcarea hipermarketului Lidl. Astfel, cei doi bărbaţi, de 22, respectiv 43 de ani, au fost condamnaţi la câte 4 ani de închisoare cu executare fiind menţinuţi în arest preventiv, femeia trimisă în judecată în acelaşi dosar a primit o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani, iar tânărul de 17 ani va fi asistat zilnic pe o perioadă de 6 luni, conform deciziei instanţei: „(…) urmând ca inculpatul Deliu Cristian să execute în final 4 ani închisoare. (…) urmând ca inculpatul Bălan Marius Gabriel să execute în final 4 ani închisoare. Stabileşte pentru inculpata Deliu Alissa pedeapsa de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Aplică inculpatului Deliu Cătălin, măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Sentinţa nu este definitivă, astfel că atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pot face apel, la Curtea de Apel Craiova.puscarie

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, la începutul lunii decembrie 2015, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarketului Lidl, joi 3 decembrie 2015, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de haşiş contra sumei de 10.000 lei. Imediat după flagrant, oamenii legii au descins şi la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani, din Craiova, dar şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată şi locuinţa acestuia din Bistreţ. În urma percheziţiilor, oamenii legii au mai găsit şi ridicat alte 60 de grame de canabis, dar şi un pistol letal, de calibrul 6 mm şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost audiaţi de procurorul de caz, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Pe 4 decembrie au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea celor trei, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată pe cei trei, împreună cu Alissa Deliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Dosarul, înregistrat la Tribunalul Dolj pe 21 ianuarie a.c., a intrat în procedura camerei preliminare, iar pe 13 aprilie a.c. instanţa a constatat legalitatea probatoriului administrat de procurorii DIICOT şi a respins cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi. Ulterior, Cătălin Deliu a fost plasat sub control judiciar, această măsură fiind revocată luni, odată cu pronunţarea sentinţei pe fond.