Studenţii fizicieni caută tineri voluntari în mediul rurual

0
86

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică (ASFF) din Craiova implementează în perioada 8 august – 30 noiembrie a.c. proiectul “Culture and Comparative Education”. La Craiova, proiectul se desfăşoară în intervalul 9-17 octombrie a.c., când 34 de participanţi din România, Turcia, Bulgaria şi Ungaria, vin în Bănie.

Proiectul “Culture and Comparative Education” reprezintă o necesitate şi în acelaşi timp o oportunitate pentru tinerii din mediul rural şi urban, care au şansa să devină reprezentanţi ai voluntariatului în comunităţile lor. “Acest proiect are drept scop construirea unei reţele de tineri care vor sprijini activitatea de voluntariat. Prin urmare, s-a folosit programul Tineret în Acţiune ca abordare non-formală a educaţiei prin implicarea voluntariatului într-un context cultural mai larg, într-un cadru non-formal conceput pentru a oferi o înţelegere reală a problemelor. În acest sens, trebuie văzut modul în care educaţia este percepută de către  tineri,  în special cei care provin din mediul rural, unde astfel de proiecte sunt puţine sau chiar deloc. Tinerii din mediul rural vor participa simultan la toate activităţile propuse şi vor învăţa că nu există diferenţe în ceea ce priveşte oportunităţile. Valoarea poate creşte, indiferent de mediu, iar toleranţa este fundaţia oricărei relaţii”, au precizat organizatorii.

Pe parcursul proiectului “Culture and Comparative Education” se va folosi o serie de metode clasice de învăţare non-formală, care se aplică în ceea ce priveşte designul proiectului şi tema aleasă. Vor fi utilizate “jocuri”, precum cele pentru includerea în dezbateri a tuturor participanţilor, care urmăresc să elimine tendinţa de pasivitate a celor implicaţi în activităţi. Vor fi folosite, de asemenea, metode non-formale precum: life coaching, metoda open-space, teatru educativ sau biblioteca vie.

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova a fost fondată în anul 2003 de un grup de tineri studenţi ai Facultăţii de Fizică şi are ca scop principal apărarea şi sprijinirea intereselor studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Exacte – Departamentul de Fizică, Universitatea din Craiova. Asociaţia este membră în principalele forme federative internaţionale şi naţionale de profil: IAPS (International Association Of Physics Students), FSRF (Federaţia Studenţilor Români Fizicieni), UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), VOLUM (Federaţia Volum – voluntariat).