Înscrieri pentru bursele Fulbright Senior până pe 4 noiembrie

0
79

Profesorii universitari doljeni care doresc să se înscrie pentru a câştiga o bursă postdoctorală Fulbright Senior (Visiting Scholar) îşi pot depune candidatura până pe 4 noiembrie.

Programul se adresează cadrelor didactice şi cercetătorilor din universităţi, centre şi institute de cercetare, care intenţionează să predea sau să realizeze studii şi cercetări în mediul academic american. Aplicanţii pot candida pentru burse de cercetare, de predare sau cu proiecte combinate (cercetare şi predare), în orice domeniu, cu excepţia medicinei clinice. Bursele Fulbright Senior pentru aplicanţii români pot fi de minimum 3 luni şi maximum 6 luni, iar candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecţie: să aibă cetăţenie română, să deţină un doctorat (pot aplica şi doctoranzii care vor avea doctoratul la data plecării în programul din Statele Unite), să cunoască limba engleză.

Pentru înscrierea în concurs, aplicanţii trebuie să depună un formular online la următoarea adresă: https://apply.embark.com/student/fulbright/scholars/, însoţit de trei scrisori de recomandare, o fotocopie a diplomei de doctorat şi o scrisoare de invitaţie de la potenţiala universitate-gazdă din Statele Unite. Invitaţiile pot fi transmise ca scan, pe e-mail, până la mijlocul lunii decembrie, înainte de etapa de interviu.

Detalii suplimentare la http://www.fulbright.ro sau la conf. univ. dr. Silvia Florea, Fulbright Ambassador, tel: 0269-239494, Catedra UNESCO a ULBS