De la începutul anului 2012 – BCR a intermediat tranzacţii cu aur de peste 500 kg

0
141

Banca Comercială Romană a intermediat tranzacţii cu aur fizic de peste 500 kg, de la începutul anului 2012. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate în primele nouă luni ale anului 2012, a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie. BCR oferă din anul 2009 clienţilor serviciului de private banking – BCR Erste Private Banking – posibilitatea de a trazacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri. Cantitatea de aur vândută pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

“Naţiunile şi băncile centrale au încredere în aur ca activ de rezervă. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal preţios într-o „valută de rezervă” se manifestă şi în România, rata de creştere a tranzacţiilor cu aur financiar fiind exponenţială”, a declarat Răzvan Furtună, şeful serviciului de Private Banking al BCR.

Best Private Banking Services Overall

De la începutul anului, tranzacţiile cu aur fizic au însumat aproximativ 100 de milioane de lei. În aceeaşi perioadă, clienţii BCR au tranzacţionat produse derivate pe bursă, având ca bază activul aur, ce au însumat echivalentul a 2,5 tone aur. “Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Istoric, achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Ţinând cont de condiţiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pieţele financiare globale, tot mai mulţi investitori se îndreaptă către aur”, a adaugat Laura Hexan, şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

 

BCR a ocupat locul I în cadrul topului Euromoney la 15 categorii de servicii, dintre care: Best Private Banking Services Overall (Cele mai bune servicii de Private Banking în ansamblu), Range of Investment Products (Plaja produselor de investiţii), Bespoke Wealth Planning (Administrare personalizată a averii), Fixed Income Portfolio Management (Management al portofoliului de produse cu venit fix), Lending/Financing Solutions (Soluţii de creditare şi finanţare), Commodities Investment (Investiţii în mărfuri), Precious Metals Investment (Investiţii în metale preţioase) şi Structured Products (Produse structurate).