De la Salvați Copiii și CEZ – tablete pentru copii vulnerabili din Dolj

0
313

Organizaţia Salvaţi Copiii România, împreună cu CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României şi furnizor de gaze naturale, accelerează programul organizației de dotare a copiilor vulnerabili cu tablete conectate la internet pentru şcoala online, pentru ca situaţiile de excluziune şi discriminare să nu se repete odată cu începerea noului an şcolar.

450 de tablete vor ajunge la copiii care au nevoie de sprijin educaţional, din localităţi aflate în judeţele Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Timiş şi Constanţa.

Copiii care vor beneficia de acest sprijin au vârste cuprinse între 5 şi 16 ani şi sunt incluşi în programele educaţionale Salvaţi Copiii România. Având în vedere că cei mai mulţi dintre părinţi nu au cunoştinţe aprofundate în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei şi a internetului, atât copiii, cât şi profesorii din şcolile unde aceştia învaţă vor beneficia de seminarii de pregătire, susţinute de specialiştii Salvați Copiii.

„Anul şcolar nu poate începe doar pentru unii copii. Accesul real la educaţie nu înseamnă prezenţa în catalog, ci instrumente reale de participare, astfel încât niciun copil să nu fie exclus, pentru că nu are acces la internet sau o tabletă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Datele studiului “Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Salvaţi Copiii, arată că aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer.