Şcoala din Leordoasa, renovată cu ajutorul voluntarilor

0
128

Timp de două zile, printr-o acţiune comunitară colectivă, membri ai echipei World Vision România, alături de 50 de voluntari de la Compania Network One Distribution din Bucureşti şi-au unit forţele cu oamenii din comuna Argetoaia, incluzând autorităţile locale, părinţi şi tineri voluntari pentru a oferi o nouă înfăţişare Şcolii Primare Leordoasa, înainte de deschiderea noului an şcolar. La final, şcoala, cu o vechime de peste 100 de ani, a căpătat o nouă imagine, devenind un loc prietenos pentru copii, cu dotări moderne şi pregătit să le ofere acestora condiţii adecvate desfăşurării orelor de clasă.

Activitatea de reamenajare a început cu două săptămâni înainte, timp în care autorităţile locale au realizat reparaţiile majore, de care clădirea avea nevoie, precum reabilitarea pereţilor interiori şi exteriori şi montarea gresiei. Lucrările, care au continuat şi s-au finalizat în cele două zile de activitate intensă, au cuprins zugrăvirea şi finisarea sălilor de clasă, cancelariei, holului, modernizarea scenei de spectacol, zugrăvirea exteriorului şcolii şi a grilajelor de la ferestre, vopsirea gardului şi a porţilor, amenajarea curţii (tuns iarba, plantare flori, relocare şi vopsire loc de joacă) şi igenizarea toaletelor. Pentru a da şi mai multă culoare şi lumină, pe pereţii interiori şi pe gard s-au realizat desene cu personajele preferate ale copiilor.

“Acţiunea din acest weekend este un exemplu încurajator de implicare civică colectivă pornită din iniţiativa unor oameni inimoşi, aşa cum sunt cei de la Network One Distribution, care au vrut să facă un bine şi să ajute copiii de la sat să vină cu drag la o şcoală cu chip nou şi primitor. Este încurajator pentru noi să observăm proactivitatea companiilor şi disponibilitatea lor de a investi pentru  creşterea nivelului de educaţie al copiilor de la sate, pentru  viitorul lor”, a spus Cristina Moşteanu, director marketing World Vision România.

Donaţie pentru unitatea de învăţământ

Pentru Network One Distribution, această acţiune face parte dintr-un plan amplu care presupune implicarea companiei în tot mai multe activităţi sociale în următorii ani. Pe parcursul celor două zile, cei 50 de angajaţi au dat dovadă de dăruire şi au urmat cu atenţie planul de lucru pentru a se asigura că lucrarea se va termina în timp util şi rezultatele vor fi cele aşteptate.

,,Network One Distribution crede că oamenii care au voinţă pot schimba lumea. Acţiunea din acest weekend ne-a arătat că atunci când unim dorinţa cu abilităţile noastre, ale fiecăruia, putem face lucruri uimitoare. Fiecare oră de muncă a celor 50 de oameni a contribuit din plin la ceea ce ne doream să lăsăm la şcoală la finalul acţiunii. Chiar dacă în viaţa de zi cu zi, nu vopsim, nu facem ciment sau nu stăm căţăraţi pe schele, fiecare din aceste munci ne-a înnobilat şi a adus o rază caldă de speranţa pe chipurile zecilor de copii. Ne-am simţit foarte bine în Argetoaia, am întâlnit oameni minunaţi şi suntem încântanţi că am putut face ceva pentru aceasta comunitate. Credem ca prin muncă şi prin dorinţă putem face cele mai ambiţioase lucruri”, a spus Eugen Floarea, Manager Resurse Umane Network One Distribution.

Din partea Companiei Network One Distribution şcoala a primit şi o donaţie constând în 10 calculatoare, o imprimantă şi rezerve tuş, un copiator, un frigider pentru depozitarea laptelui pentru copii, un cuptor cu microunde, un televizor şi un DVD player pentru vizionare filme documentare, 28 de ghiozdane complet echipate, jucării şi cărţi, perdele şi galerii, unelte – trimmer, maşină de tuns iarba, stropitori, greble, cazmale, roabe, drujba, bormaşină, pubele. De asemenea, o parte din materialele necesare lucrărilor de reamenajare au fost donate de către Compania Policolor şi Fundaţia World Vision România, iar o parte au fost achiziţionate din fondurile primite din partea unui donator individual.