2015 – primul an în care modelul Mustang este disponibil clienţilor

0
167

Mustang este maşina sport cu cele mai mari vânzări din lume în 2015, potrivit datelor globale ale IHS Automotive pentru prima jumătate a anului. Peste 8.000 de modele Mustang au fost vândute în Europa; clienţii preferă versiunea „coupe” cu motorul V8 de 5 litri de 421 CP şi culorile Race Red şi Magnetic Grey.În plus, la fabrica Fabrica Ford de Asamblare din Flat Rock, Michigan (Statele Unite) a demarat producţia pentru modelul Mustang cu volan pe dreapta, pentru mai multe pieţe, inclusiv Marea Britanie. 2015 marchează primul an în care modelul Mustang este disponibil clienţilor din toată lumea în peste 100 de pieţe

Datorită clienţilor din toată lumea, modelul Ford Mustang a fost maşina sport cu cele mai mari vânzări din lume în prima jumătate a anului, potrivit datelor emise de IHS Automotive. 76.124 vehicule Mustang au fost înmatriculate în toată lumea, în primele 6 luni ale anului 2015 – cu 56% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. “Clienţii din Europa şi de pe pieţele care folosesc modele cu volanul pe dreapta aşteaptă de peste jumătate de secol experienţa Mustang, astfel că nu este nicio surpriză că există o cerere uriaşă pentru modelul Mustang în aceste regiuni. Datorită sprijinului clienţilor din toate colţurile lumii, Mustang este maşina sport cu vânzările cele mai mari din lume.”, a declarat Stephen Odell, vicepreşedinte executiv, Global Marketing, Sales& Service.

Clienţii versiunii „coupe” din Europa preferă culoarea Race Red

Vânzările iniţiale arată că în Europa, pentru caroseriile „coupe” şi „convertible”, culorile Race Red şi Magnetic Grey (ambele cu 21% din vânzările totale) sunt cele mai populare culori. Clienţii versiunii „coupe” din Europa preferă culoarea Race Red (24%), iar clienţii care au ales modelul decapotabil preferă culoarea Magnetic Grey (32%). 3 din 4 vânzări de Ford Mustang din Europa sunt pentru versiunea „coupe” până în prezent şi 2 din 3 clienţi au optat pentru motorul Ford V8 de 5 litri cu 421 CP. „Şoferii din Europa optează aproape în mod egal pentru transmisia manuală cu şase viteze (51%) şi cea automată cu şase viteze (49%). Transmisia automată se dovedeşte mai populară printre clienţii care au achiziţionat modele cu motoare V8 de 5 litri (57%), iar opţiunea manuală este preferată de clienţii care au achiziţionat modele cu motoare EcoBoost de 2,3 litri şi 317 CP (65%)”, se precizează într-un comunicat al companiei Ford.

Primele modele Mustang cu volanul pe dreapta

Producţia modelului Mustang cu volanul pe dreapta a început la Fabrica de Asamblare din Flat Rock, Michigan, State Unite, continuând astfel programul global de lansare a acestui model. Modelul Ford Mustang este acum disponibil pentru clienții din peste 100 de pieţe din toată lumea. Adăugarea unui model Mustang cu volanul pe dreapta la gama globală de vehicule Ford permite exportul în peste 25 de piețe suplimentare din toată lumea, inclusiv Marea Britanie, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi Japonia, precum şi Cipru, Malta si un număr redus de insule din Caraibe. „Interesul clienţilor pentru modelul Mustang în Europa a fost evident încă de anul trecut, când Ford a deschis precomenzi pentru 500 de unități Mustang în timpul Finalei Champions League din 2014, acestea epuizându-se în doar câteva minute. 2 dintre acestea aparțin unor clienți din România şi până în prezent în România au fost comandate 58 de modele Mustang”, se mai spune în comunicat.

Lider global de vânzări

Vânzările din SUA şi Asia au început iarna trecută, iar în Europa modelul Mustang a început să fie comercializat din această vară.Noii cumpărători consolidează creșterea vânzărilor din State Unite, în special în regiuni precum California de Sud – cea mai mare piaţă de maşini sport din ţară, potrivit IHS – unde vânzările retail ale modelului Mustang s-au dublat în acest an. Deşi Mustang este nou introdus pe piaţa din China, acesta este deja unul din cele mai bine vândute modele port din ţară, vânzările cele mai mari fiind înregistrate la Beijing, Guangdong şi Shanghai. Modelele au fost recent puse la dispoziţia dealerilor din Europa, iar unele pieţe, inclusiv Marea Britanie, aşteaptă cu nerăbdare livrarea primelor modele cu volanul pe dreapta. „Aproape 2.000 de comenzi pentru Ford Mustang au fost preluate în Marea Britanie începând cu luna ianuarie. Se estimează că primele unităţi vor fi livrate către clienţi în noiembrie, fiind disponibil un număr suplimentar de unităţi pentru a acoperi cererea care a depăşit aşteptările”.