Personalul medical din cadrul DSP Dolj ameninţă cu proteste

2
147

Medicii şi asistenţii medicali din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj ameninţă cu proteste, după ce au aflat că nu sunt incluşi în rândul personalului sanitar, care, de la 1 octombrie a.c, va beneficia de majorarea salarială de 25 la sută. În Ordonanţa de Urgenţă nr.35/02.09.2015 publicată în Monitorul Oficial nr.669/02.09.2015, Art.1 alin. (5.10 ) se prevede că „nu intră sub incidenţa prevederilor (5.5) şi (5.6) personalul din direcţiile de sănătate publică şi structurile similare ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cu excepţia personalului din cabinetele medicale şi de medicină dentară, de unitate, prevăzute la alin.(5.7)”.

„Medicii şi asistenţii medicali din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj se simt discriminaţi ca urmare a excluderii lor de la creşterea salarială de 25%, promisă de Guvern pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate, începând cu  1 octombrie a.c. Faţă de prevederile ordonanţei de urgenţă, în acest moment există o stare profundă de nemulţumire în rândul salariaţilor din Direcţiile de Sănătate Publică Dolj, care sunt dispuşi să protesteze prin încetarea lucrului, perturbând astfel activităţile de interes major faţă de populaţie”, a precizat Ion Cotojman, preşedintele sindicatului Unimedical.

O eventuală grevă ar putea perturba activitatea Direcţiei de Sănătate Publică

Dacă vor intra în grevă, medicii şi asistenţii DSP ameninţă că vor înceta să mai efectueze analizele zilnice de potabilitate a apei din judeţ; nu vor mai efectua analizele bacteriologice şi fizico-chimice ale alimentelor ce intră în consumul zilnic al populaţiei; vor înceta distribuţia de vaccinuri către unităţile sanitare; nu vor mai efectua analizele HIV/SIDA pentru personalul expus şi/sau contaminat; va înceta activitatea laboratoarelor de radiaţii; încetarea activităţii de control igienico-sanitar în unităţile alimentare şi în alte instituţii publice şi private; sistarea eliberării autorizaţiilor sanitare de funcţionare.

2 COMENTARII

  1. buna ziua!! cine stie totusi in care grila suntem inclusi cei din Dsp care nu au beneficiat de marire de salariu?? Omologarea cu Cas nu mi se pare logica!

  2. Buna ziua!! Nu stiu pe care grila de salarizare se regaseste personalul din DSP care nu a primit marire de salar! Suntem omologati si medicii primari si asistentii medicali cu CAS GRILA! Nu are logica!! Daca mai stiti ceva anuntati-ma pe facebook!

Comments are closed.