O nouă cursă aeriană de pe Aeroportul Craiova – Antalya

0
118

O nouă cursă aeriană va opera anul viitor de pe Aeroportul Craiova, pe durata sezonului estival, asigurând legătura cu o importantă destinaţie turistică din Turcia – Antalya. Deschiderea rutei, cu zboruri în regim charter, este posibilă ca urmare a parafării unui contract de operare între agenţia de turism „Paralela 45“ şi compania low-cost Pegasus Airlines.  Traficul de pasageri a înregistrat un nou record pentru Aeroportul Craiova în luna august, când pe cele şase rute existente au călătorit aproape 23.000 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total înregistrat în 2013.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a precizat că Aeroportul Craiova continuă frumoasa ascensiune cu care ne-a obişnuit în ultimii ani. Prima dintre noutăţi mai aşază un punct pe harta oraşelor cu care Bănia va fi conectată prin curse aeriene, o gamă care se îmbogăţeşte într-un ritm tot mai alert. „Dacă până acum am reuşit să asigurăm legături rapide cu o serie de metropole din inima Uniunii Europene, de anul viitor ne îndreptăm către o puternică şi importantă destinaţie turistică, către care vom avea zboruri pe durata sezonului estival: Antalya. Este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, ne-am aşezat la masa discuţiilor cu mai mulţi operatori de profil, avansându-le propunerea de a studia posibilitatea iniţierii unor curse aeriene către locuri de petrecere a vacanţelor pentru care există un interes crescut în rândul oltenilor. Începând din luna iunie 2015 şi până către sfârşitul lui septembrie, oltenii care doresc să-şi petreacă vacanţa în Turcia – şi nu sunt puţini – vor putea ajunge la destinaţie mult mai rapid şi mai confortabil, cu avionul. Drept urmare, se evită fie o deplasare destul de anevoioasă cu autocarul, fie un drum până la un alt aeroport din ţară, ambele variante fiind mai costisitoare.”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Premisele unei evoluţii viitoare a aeroportului

Şeful administraţiei doljene a mai spus că avantajul cursei aeriene către Antalya este dublat de faptul că aceasta va fi asigurată tot de o companie low-cost, astfel încât avem motive să credem că tarifele practicate vor fi, în general, accesibile pentru cei care şi-au planificat un sejur peste hotare. „Mai mult, acest eveniment conturează premisele unei evoluţii viitoare a aeroportului, din cel puţin două puncte de vedere. În primul rând, un operator important, precum Pegasus Airlines, are şansa de a constata în mod direct condiţiile bune pe care le găseşte la Craiova, ceea ce ar putea determina lansarea unor noi rute, iar în al doilea rând agenţiile de turism au o dovadă în plus că suntem un partener de încredere, care rămâne deschis oricăror colaborări în beneficiul oltenilor.  De altfel, atragerea de noi operatori confirmă reuşita demersului nostru şi a investiţiilor pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a realizat pentru modernizarea aeroportului, succes care se traduce nu doar în îmbogăţirea pachetului de destinaţii către care se poate călători cu avionul de la Craiova, ci şi în creşterea pronunţată a numărului de pasageri….“, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan :

„Marcăm un nou pas înainte în proiectul Consiliului Judeţean Dolj de dezvoltare a Aeroportului Craiova, odată cu noua cursă care va opera anul viitor către Antalya, destinaţie intens solicitată şi care, din acest motiv, am convingerea că, încă de la lansare, va atrage un număr mare de pasageri din Oltenia şi, de ce nu, chiar de peste graniţe.Deschiderea acestei rute estivale reprezintă, din punctul meu de vedere, un succes care cred că va fi cel puţin pe măsura celui înregistrat de cursele aeriene inaugurate la sfârţitul lui iulie. Succes întărit de datele privind traficul de pasageri, care relevă că, în interval de o lună, doar Craiova – Dortmund şi retur a însumat peste 5.100 de călători, iar de la şi către Roma au zburat peste 4.000 de persoane. Sunt cifre de natură să ne facă să revizuim estimările noastre pentru anul curent, astfel că acum ne aşteptăm ca la finele lui 2014 să contabilizăm chiar peste 120.000 de pasageri“

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru:

„Este o evoluţie pozitivă, care se reflectă în îmbunătăţirea tuturor indicatorilor de activitate şi m-aş opri aici la cel care se referă la numărul de mişcări, respectiv aterizări sau decolări de pe Aeroportul Craiova, care a depăşit 2.200 în primele opt luni ale anului. Este un indicator relevant pentru necesitatea proiectului de aproape 25 de milioane de euro care vizează, în primul rând, reabilitarea pistei – strict necesară pentru o operare în siguranţă -, dar şi extinderea căii de rulare şi a platformei de îmbarcare-debarcare, precum şi modernizarea sistemului de balizaj. O investiţie care întregeşte demersul iniţiat de CJ Dolj pentru a transforma Aeroportul Craiova într-unul de rang european.“