Accidente provocate de şoferi băuţi

0
102

Doi şoferi băuţi au provovat, în cursul zilei de duminică, accidente de circulaţie în urma cărora, din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, însă s-au înregistrat pagube materiale. Ambii bărbaţi sunt acum cercetaţi penal de poliţişti.

Primul dintre evenimente s-a petrecut duminică, în jurul orei 13.30. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din Dăbuleni au fost anunţaţi că pe DN54A, în Dăbuleni, un autotren ce tracta o semiremorcă a acroşat în trafic un autoturism fără a rezulta victime omeneşti. Conducătorul autotrenului şi-a continuat deplasarea către oraşul Bechet, fiind oprit ulterior de poliţişti pe DN 54A, între localităţile Călăraşi şi Bechet şi identificat în persoana lui Ion Ciurtin, de 52 de ani, din Corabia. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Dăbuleni pentru recoltarea de probe biologice. Mai mult, la verificarea semiremorcii a reieşit faptul că plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe aceasta erau false. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală şi tractarea unei remorci cu număr fals”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, insăector principal Alin Apostol.

Seara, în jurul orei 18.30, Constantin Cojanu, de 63 de ani, din satul Negoieşti, comuna Melineşti, în timp ce conducea un autoturism Fiat pe strada Rogojna, dinspre Melineşti către Goieşti, în dreptul imobilului cu nr. 498, a pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă spre stânga, unde s-a răsturnat în şanţul de scurgere a apelor pluviale. Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat pe conducătorului auto, stabilindu-se că avea o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o concentraţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală.