Florin Bratu, noul selecţioner al României U21

0
599

Florin Bratu (41 de ani) a fost anunţat de FRF drept noul selecţioner al naţionalei U21 a României. Ca şi Mirel Rădoi, selecţionerul echipei mari, Mirel Bratu nu are nicio performanţă ca antrenor.

Florin Bratu are 14 selecții în echipa națională pentru care a marcat de două ori. În cariera de fotbalist a evoluat la cluburi precum Rapid București, Galatasaray, Nantes, Dinamo București, Valenciennes sau Litex Lovech. A cucerit 4 trofee: titlul în Liga 1, Cupa României, Supercupa României și Supercupa Bulgariei.

Ca antrenor, a activat la Dinamo U19, la România U18, la Dinamo București, Aerostar Bacău, Turris Oltul și Concordia Chiajna.

“E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță. Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a spus Florin Bratu la instalare.