21.000 de gospodarii au fost conectate la reteaua fixa de internet

0
617

 In perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone Romania a extins acoperirea retelei mobile cu un numar de peste 700 de statii 4G, asigurand conectarea la servicii de voce si date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localitati din mediul rural. In prezent, Vodafone asigura o acoperire cu servicii de comunicatii pentru 96% din populatia din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce si internet fixe si mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunitati din Romania.In aceeasi perioada de timp, Vodafone si-a extins reteaua fixa de inalta calitate ca urmare a dezvoltarii si extinderii pentru 21.000 de localitati din mediul rural.

„Digitalizarea Romaniei inseamna acces egal la infrastructurasi servicii digitale atat pentru locuitorii din mediul urban, cat si pentru cei din mediul rural. Conectarea comunitatilor rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esentiala pentru dezvoltarea societatii in ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechitatilor, prin crearea de oportunitati de dezvoltaresi asigurarea desanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetateniisi companiile din aceste zone. Unul dintre pilonii misiunii noastre este tocmai aceastaambitie de a contribui la crearea unei societati in care nimeni nu este lasatin urma. De aceea, una dintre prioritatile noastre in atingerea acestei tinte este de a extinde retelele Vodafonecu precaderein acele zone in care serviciile de comunicatii nu au ajuns inca. Ne bazam pe cea mai performanta retea de date mobiledin Romania si pe o retea fixa de inalta calitate pentru a asigura accesul la servicii de comunicatiisi pentru aceste comunitati izolate”, a declarat Catalin Buliga, Chief Network Officer Vodafone Romania si Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Extinderea si imbunatatirea conexiunii digitale in mediul rural constituie componente cheie pentru atingerea obiectivelor Decadei Digitale asa cum au fost enuntate de Comisia Europeana. Conform raportului privind Conectarea rurala realizat de Deloitte la solicitarea Vodafone Group, digitalizarea in mediul ruralprin conectarea la servicii de comunicatii a comunitatilor va crea oportunitati de dezvoltare  pentru antreprenorii locali si companiile mici care, la randul lor, vor genera oportunitati de angajare si surse de venit pentru membrii comunitatii,  va asigura acces la infrastructurasi servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune socialasi participarea activa a tuturor membrilor societatii la viata sociala, economicasi culturalasi, nu in ultimul rand, dezvoltarea sustenabila prin incurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.

 Vodafone, recunoscuta drept cea mai fiabila retea 5G din Romania de catre auditorul independent umlaut, obtinand totodata cel mai mare punctaj pentru performanta serviciilor de date mobile

 La trei ani de la lansarea primei retele 5G din Romania, Vodafone a fost confirmata drept cea mai fiabila retea 5G din Romania, obtinand totodata cel mai mare punctaj in ceea ce priveste performanta serviciilor de date mobile.

Confirmareaperformantei serviciilor de date mobile oferite de Vodafone Romania vine in urma unor masuratori comparative efectuate asupra tuturor retelelor mobile din Romania de catre auditorul independent umlaut, in primavara acestui an. Aceasta este cea de-a saptea recunoastere pentru reteaua mobila a Vodafone Romania in urma campaniilor de masurare realizate de umlaut.

Supernet Fibra de la Vodafone – internet fix de cea mai buna calitate

Pe langa investitiile semnificative in extinderea acoperirii cu servicii 4G in mediul rural si a serviciilor 5G in mediul urban, Vodafone Romania investeste in extinderea retelei sale fixe de Internet, televiziune si telefonie si pentru imbunatatirea calitatii serviciului de internet fix. In perioada martie 2020 si iunie 2021, Vodafone si-a extins reteaua fixa de inalta calitate in urma dezvoltarilor de retele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de localitati din mediul rural.

Supernet Fibrade la Vodafone ofera viteze de internet de pana la 1Gbps, o conexiune stabilasi cea mai buna experienta Wi-Fi din Romania prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

„Visuri implinite acasa”

 Vodafone Romania a lansat „Visuri implinite acasa”. Documentarul difuzat pe TV si disponibil pe YouTubeprezinta povestea reala a locuitorilor din localitatile Draghesti, Busestisi Cerna-Varf dinjudetul Mehedinti. In plina pandemie, la inceputul anului 2021, situatia era din ce in ce mai delicata pentru acestia: cursurile scolare cu prezenta fizica erau anulate, iar legatura cu rudele sau serviciile medicale era aproape imposibil de realizat. Echipele de ingineri ale Vodafone Romania au dezvoltat si implementat in timp record o retea fixasi una mobila pentru a oferi acestor localitati servicii de comunicatii electronice la standarde similare mediului urban. Zeci de kilometri de cabluri de fibra optica, echipamente de comunicatiielectronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G au fost instalate in zone foarte greu accesibile. Astfel, locuitorii acestor localitatiau putut sa beneficieze din luna martie a acestui an de servicii fixe si mobile la  standarde similare mediului urban pentru a urma cursurile scolii online, dar si pentru a putea tine legatura cu cei dragi aflati la sute de kilometri distanta.