Ce se întâmplă când adulții dau în mintea copiilor

0
761

În week-end-ul abia încheiat, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, într-un parc din localitate, una dintre machetele unui carusel s-a defectat și doi copii au căzut de la aproximativ un metru. Ce se întâmplase, de fapt? Oamenii legii au stabilit că o femeie de 35 de ani, din Craiova, însoțită de doi copii, ar fi solicitat administratorului echipamentului să îi urce în carusel pe cei mici. Bărbatul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis. Pentru că femeia a insistat, atunci, să urce în carusel împreună cu minorii, omul a informat-o că greutatea maximă admisă de machetă este de 40 kg. Fără să țină cont de toate acestea, mama și cei doi copii s-au îmbarcat, ei pe locurile din față, ea – în spate. La a doua rotaţie a caruselului, un braţ de echilibru al machetei a cedat, iar copiii au căzut. Au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că administratorul deține autorizaţia de funcționare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecție din data de 28 octombrie 2020 si certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit.

Poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către I.S.U. Dolj şi C.N.C.I.R. S.A.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă o soluţie prin unitatea de Parchet competentă.