Presa germană: „Mitriţă e ca un vârtej”

0
188

Presa germană abordează meciul de astăzi, dintre RB Leipzig şi Universitatea Craiova considerând favorită netă echipa lui Ralf Rangnick, dar face câteva referiri şi la echipa din Bănie.

„Portarul italian Pigliacelli este fost internaţional de juniori la mai multe categorii de vârstă. În faţa lui, Florin Gardoş organizează defensiva. Craiova l-a împrumutat de la Southampton, apoi şi l-a asigurat definitiv. La mijloc, Cicâldău este cel care conduce jocul. În atac, deşi are doar 1,67 metri, Mitriţă este ca un vârtej. Căpitanul echipei, în vârstă de 23 de ani, este un dribleur fin şi un bun executant de lovituri libere. Este capul echipei, cel mai important jucător. Anul trecut a marcat 15 goluri în 37 de meciuri, iar în actualul sezon a înscris cele două goluri pe care echipa le are până acum. Totuşi, Mitriţă şi-a pierdut cei doi colegi din atac cu care s-au obţinut succesele de anul trecut, Băluţă şi Gustavo, cărora nu i s-au adus succesori pe măsură. De aceea Craiova nici nu a început bine campionatul. După un 0-1 strâns în Supercupă au urmat 3 meciuri în campionat fără victorie. Problemele din atac sunt evidente, dar şi apărarea nu a făcut faţă când a întâlnit adversari rapizi” notează presa din Leipzig.

„Kicker” preia declaraţia lui Bancu după meciul cu Botoşani:  „Ne aşteaptă o ruşine dacă jucăm la fel şi cu Leipzig, sunt foarte supărat”, anunţând că Mangia rezervă echipei sale 20% şanse de calificare. Nemţii se aşteaptă ca Universitatea să fie încurajată de circa 500 de fani pe RB Arena, în seara aceasta.