Angajaţii din penitenciare anunţă proteste

0
113

penitenciarSindicatele ANP au avut discuţii, ieri-dimineaţă, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema condiţiilor din închisori, concluzia fiind organizarea unei întâlniri, mâine, între reprezentanţii ANP şi premierul Mihai Tudose. Pe de altă parte, sindicaliştii anunţă proteste.

În concret, există premisele ca şi angajaţii din penitenciare să primească majorarea de până la 15% pe care au primit-o toţi salariaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

„Ministrul Justiţiei este de acord că trebuie să existe un dialog permanent cu sindicatele din penitenciare şi, pentru aceasta a fosta agreat un calendar al întâlnirilor şi o serie de soluţii care ar urma să fie discutate şi puse în practică pentru rezolvarea solicitărilor organizaţiilor sindicale reprezentative. (…) De asemenea, ministrul Justiţiei nu poate da un răspuns concret referitor la solicitarea de a fi reluate concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante din penitenciare, deşi este de acord să întreprindă demersurile necesare pentru suplimentarea statelor de funcţii, astfel încât acestea să corespundă noilor realităţi operative”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În aceste condiţii, sindicaliştii precizează că deficitul de personal se va păstra la aceleaşi cote de risc. La fel numărul imens de ore suplimentare (peste 700.000). În aceste condiţii, angajaţii refuză să efectueze ore suplimentare şi anunţă că urmează pichetarea penitenciarelor, acţiuni în justiţie şi proteste la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.