Tânăr de 20 de ani, reţinut pentru dare de mită

0
115

spagaPoliţiştii au introdus,  luni seara, în arestul inspectoratului, un tânăr de 20 de ani, pe numele căruia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Luni, în jurul orei 13.30, o echipa de agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie, aflată în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe bulevardul “Nicolae Romanescu” din Craiova, un autoturism condus de U. Alexandru, în vârstă de 20 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Germania, care a declarat că nu are asupra sa actele de identitate.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că U. Alexandru nu figurează ca posesor de permis de conducere eliberat de autorităţile române, astfel că acesta a fost condus la sediul secţiei pentru efectuarea de acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Pe timpul deplasării către unitatea de poliţie, dar şi în sediul secţiei, tânărul de 20 de ani a încercat să ofere, în mod explicit, celor trei poliţişti sume de bani pentru ca aceştia să nu întocmească documente legale, astfel că poliţiştii au informat de îndată conducerea secţiei de poliţie, dar şi comanda inspectoratului.

Prins în flagrant în timp ce oferea poliţiştilor suma de 50 euro

Astfel, au fost sesizaţi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, iar sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, la sediul Secţiei 2 Poliţie, U. Alexandru a fost prins în flagrant în timp ce oferea poliţiştilor suma de 50 euro.

Tânărul de 20 de ani a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe numele său fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore,  urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii l-au încarcerat pe U. Alexandru  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj.