TNC va anunța pe 12 iulie care sunt spectacolele selectate prin programul „11 plus 1 independent / contemporan”

0
293

Teatrul Național din Craiova (TNC) a închis, pe 25 iunie a.c., sesiunea de înscrieri în programul „11 plus 1 independent / contemporan”. 6 spectacole de teatru create de companii independente și 6 spectacole de dans contemporan vor fi selectate, urmând a fi prezentate în stagiunea 2019-2020 a instituției. Spectacolele trebuie să se încadreze într-un buget de 4.500 lei brut (transport, cazare, onorarii) și să nu aibă în distribuție actori ai TNC. Cele de teatru trebuie să aparțină unor companii independente, iar cele de dans pot fi atât producții independente, cât și ale unor instituții publice.

Deși, inițial, precizase că lista câștigătorilor va fi făcută cunoscută pe data de 8 iulie a.c., instituția a revenit, menționând că va anunța selecția spectacolelor pe data de 12 iulie. Motivul: numărul mare de propuneri primite, 35! «Ne bucurăm că vestea despre „11plus1” s-a răspândit și am primit foarte multe propuneri din partea voastră. De aceea, prelungim perioada de selecție a celor 6 spectacole de teatru și 6 de dans contemporan care vor fi prezentate în stagiunea 19/20 la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Revenim cu vești proaspete vineri, 12 iulie 2019», anunță reprezentanții TNC.

Programul „11 plus 1 independent / contemporan” a debutat în stagiunea 2017-2018, fiind creat cu scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan.