Opoziţia cere desfiinţarea Secţiei Speciale, după raportul GRECO

0
73

Liderul PNL Ludovic Orban cere Executivului Dăncilă să se angajeze că susţine desfiinţarea Secţiei Speciale, după publicarea raportului GRECO, iar Consiliului Superior al Magistraturii să abandoneze procedura de instalare în funcţie a noului şef al Secţiei Speciale.

“Experţii internaţionali confirmă o dată în plus, în aceeaşi abordare cu cea a Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene, faptul că deciziile luate de PSD şi ALDE nu au avut alt scop decât acela de a compromite lupta împotriva corupţiei, independenţa justiţiei şi funcţionarea statului de drept. Acest lucru demonstrează că justeţea argumentelor Partidului Naţional Liberal în cadrul dezbaterilor parlamentare şi a tuturor acţiunilor întreprinse ulterior, precum şi validitatea acuzaţiilor aduse de PNL cu privire la agenda anti-europeană a partidelor de guvernământ”, se arată în comunicatul PNl remis MEDIAFAX.

Liderul PNL mai cere ca reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii să abandoneze procedura de instalare în funcţie a noului şef al Secţiei Speciale.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor. (Mediafax)