Începe perioada înscrierilor la liceu

0
322

cotescuS-a încheiat examenul de Evaluare Naţională, s-au afişat rezultatele finale, iar, de acum, începe perioada de admitere, copii şi părinţii trebuind să depună fişele cu opţiuni, urmând să intre în repartizarea computerizată. Primii care au intrat „în focuri” sunt cei de la filiera vocaţională (sport, arte), care, ieri, şi-au finalizat datele de înscriere.

În ziua de 8 iulie, s-au încheiat operaţiunile de depunere a opţiunilor, pentru admiterea în ciclul liceal, pe filiera vocaţională, după care vor urma validarea şi repartizarea computerizată. «Pentru probele sportive, proba de aptitudini trebuia promovată cu minimum 6,00, pentru cele artistice cu cel puţin 7,00, iar pentru profilul pedagogic sunt calificativele admis/respins. Acolo unde a fost vorba de notare, se va face media celor trei probe (evaluare, anii de gimnaziu, aptitudini), iar pentru ceilalţi nu va conta decât media „capacităţii” şi a gimnaziului. La Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” sunt 185 de elevi care au îndeplinit criteriile şi se vor „bate” pe 56 de locuri, iar la Liceul de Arte „Marin Sorescu” sunt 30 de candidaţi pe 28 de locuri la Muzică şi 70 de pretendenţi pentru 56 de poziţii la Arte vizuale. La „sportiv”, sunt 170 de locuri, cu 205 admişi», a declarat prof.  Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al ISJ Dolj şi preşedinte al Comisiei Judeţene de admitere.

Media bate opţiunea

Până pe 12 iulie va fi perioada de depunere a opţiunilor şi pentru învăţământul de masă. „Am văzut şi auzit că s-a vehiculat ipoteza că opţiunea este primordială, în faţa notei obţinute de elev. Nu este adevărat. Media va fi principalul factor la repartizarea computerizată. Chiar dacă, să zicem, pe fişa apare o opţiune la poziţia nr.10, dar cu o medie foarte mare, copilul va fi direcţionat conform notei, trecând peste ceilalţi din faţa lui. Pe 19 iulie va fi făcută cunoscută situaţia admiterii”, a mai spus Nicuşor Cotescu.