Germania: Locuri de munca în domeniul hotelier

0
100

EURES România dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Sibiu în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialistilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi).

Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj a precizat că pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştințe bune / foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2).

„Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1500 – 2000 de euro brut/lună pentru ospătar, 1850 – 1950 de euro brut /lună pentru barman şi 1500 – 2100 de euro brut / lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de angajator gratuit / contra cost (270 de euro/lună), iar întreținerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu”, a mai spus Daniela Barbu.

Cunoştinţe de limba engleză, o condiţie

Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limbă germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, a mai spus directorul AJOFM Dolj.