BCR a vândut peste 2 tone de aur

0
111

Banca Comercială Romană (BCR) a vândut clienţilor săi, până în prezent, peste 2 tone de aur. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie şi au fost efectuate de divizia de Private banking. Valoarea celor 2 tone de aur se ridică la o valoare de aproximativ 300 de milioane lei.

Laura Hexan, șefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR, a precizat într-un comunicat de presă că BCR oferă din anul 2009 clienţilor posibilitatea de a tranzacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje. Aurul vândut este de cea mai bună calitate şi este furnizat de Austria Mint, o companie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume.

Laura Hexan

“Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor fie ca aur de investiţii fie pentru valoarea lui numismatică prin achiziționarea de monezi de aur. Tranzacţionăm lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – Filarmonica. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca fiind un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an“, a adăugat Laura Hexan, șefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.