Universitatea Craiova l-a transferat pe “noul Cristi Vasc”

0
984

După ce l-a adus pe portarul David Lazar de la Astra Giurgiu, pentru 200.000 de euro, Universitatea Craiova a achiziţionat un jucător de la formaţia Comuna Recea, formaţie care a retrogradat în liga a treia la finalul sezonului trecut, în urma barajului cu Slobozia. Deţinătoarea Cupei României a plătit 5.000 de euro pentru mijlocaşul Alexandru Mărieş, în vârstă de 20 de ani, recomandat oltenilor ca fiind “noul Cristian Vasc”, fostul mijlocaş al Ştiinţei de la începutul anilor 90. La fel ca Vasc, Mărieş provine de Maramureş şi cota sa este de 125.000 de euro pe transfermarkt. În sezonul trecut, în 24 de meciuri, Mărieş a marcat 6 goluri şi a oferit un assist. În sezonul următor, el va fi una dintre variantele “under” ale Ştiinţei, alături de: Baiaram, Câmpanu, Screciu, Mitran şi Markovic.

Mărieş, entuziasmat de transfer

“Universitatea este un club foarte mare și sunt foarte fericit pentru că am reușit să fac pasul la un club că acesta. Îmi sunt oferite toate condițiile necesare pentru a face performanță.  Vin la Craiova cu gânduri foarte mari, să câștig multe trofee, dar o să iau totul pas cu pas. Fanii Științei să aibă încredere în mine pentru că voi da mai mult de 100 la sută pentru acest club și abia aștept să-i văd la stadion. Pot să spun că mă așteptăm la o propunere din Liga 1, întrucât am avut un retur de campionat în Liga 2 cu Recea destul de bun, dar nu m-am așteptat niciodată la o propunere de la un club atât de important. Orice jucător știe ce înseamnă acest club, ce tradiție are, ce fani are şi si-ar dori să ajungă la „Campioana unei mari iubiri”” a declarat Mărieş pentru Fanatik.

Preşedintele de la Recea: “Mi-e ruşine să spun suma, la cât e de mică”

”I-am dat drumul lui Mărieș la Universitatea Craiova. E deja transferat, noi nu am vrut să ne opunem mutării, e viitorul copilului. Am luat ceva bani mărunți, dar în principiu am luat un procent pentru viitor. Nu vreau să spun suma, pentru că îmi e rușine la cât e de mică, dar înțelegerea a fost ca băiatul să plece când va putea merge la mai bine. Așa a fost înțelegerea și cu părinții lui, că dacă va avea o ofertă bună, nu îi vom distruge viitorul. 5.000 de euro am luat pe el, plus procente” a declarat Florin Gherasim, preşedintele clubului maramureşean, pentru Liga2.ro.

Cei de la Universitatea Craiova nu au confirmat transferul, prin intermediul vreunui oficial, nici pe site-ul oficial sau pe reţelele de socializare, probabil de teama unor reacţii zeflemitoare din partea fanilor, care se aşteaptă la o campanie de transferuri spectaculoasă.