Michalis Kakiouzis, noul antrenor a echipei de baschet a Craiovei

0
603

După ce s-a despărţit de antrenorul macedonean Aco Todorov, care a avut un mandat de 3 ani, echipa masculină de baschet SCMU Craiova a numit un nou tehnician, grecul Michalis Kakiouzis. În vârstă de 45 de ani, elenul a pregătit până acum două echipe, în ţara natală, pe Koropi, şi în Cipru, pe Enosis Paralimni. Kakiouzis a fost întâmpinat la aeroportul din Bănie de directorul clubului SCM Craiova, Adrian Cosman, şi de managerul secţiei de baschet, Marius Toma, grecul urmând a fi prezentat mâine.

Aşadar, destul de multe asemănări între antrenorii echipelor de fotbal şi de baschet ale Craiovei: Ouzounidis şi Kakiouzis. Pe lângă particula “ouz” din nume, cei doi sunt foşti jucători importanţi, internaţionali greci de succes, ambii au evoluat în cariera lor şi la APOEL Nicosia, ambii au jucat şi în Franţa, şi, până să ajungă în Bănie, ambii au antrenat numai în Grecia şi în Cipru.

Comunicatul clubului SCM Craiova:

“Un nume de marcă al baschetului masculin din Grecia vine în România, la Craiova, pentru a prelua rolul de antrenor principal al echipei noastre de baschet masculin S.C.M. U Craiova. Michael – Michalis – Kakiouzis este unul dintre baschetbaliștii de top ai Greciei și are o carte de vizită impresionantă. Născut la 29.11.1976 a debutat, la seniori, în prima ligă greacă, în 1992, la nici 16 ani. Ca jucător a fost câștigător de campionate și cupe în: Grecia, Italia, Spania, Turcia și Cipru. Sub steagul alb-albastru al Greciei a fost: campion european în 1993, cu selecționata U16, Campion Mondial în 1995, cu selecționata U19, iar ca senior: campion european în 2005 și vicecampion mondial în 2006. Și-a încheiat cariera de jucător în vara lui 2016, iar în perioada 2016-2018 a fost scouter pentru AEK Atena. Și-a început cariera de antrenor în 2018 la echipa elenă Koropi B.C., iar în perioada 2019-2021 a antrenat echipa de primă ligă din Cipru – Enosis Neon Paralimni”