Și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a încercat să-şi pună capăt zilelor

0
68

omorO femeie de 80 de ani din Craiova şi-a pierdut viaţa, ieri-dimineaţă, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori de fiul ei. Cei doi locuiau împreună, într-o casă de pe Drumul Apelor, din cartierul craiovean Lăpuş, iar după comiterea faptei, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a încercat şi el să-şi pună capăt zilelor, înfigându-şi acelaşi cuţit în piept. Dacă pentru femeie medicii de pe ambulanţele SMURD ajunse la faţa locului n-au mai putut face nimic, bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova aşa, cu cuţitul în piept, medicii operându-l pentru a-l scoate. Starea lui era stabilă aseară, în cauză fiind deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, dar şi poliţiştii craioveni, au fost anunţate ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, că la locuinţa cu numărul 73 de pe strada Drumul Apelor din cartierul craiovean Lăpuş s-a petrecut o tragedie, o persoană fiind înjunghiată. Două ambulanţe SMURD au fost trimise la faţa locului, medicii găsind o femeie în vârstă cu multiple plăgi înjunghiate şi un bărbat cu un cuţit înfipt în piept. Au fost demarate imediat manevre de resuscitare, însă femeia nu a mai putut fi salvată, fiind declarat decesul. Bărbatul, aşa cum era, cu cuţitul în piept, a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Medicii de aici au intervenit chirurgical, au scos cuţitul, bărbatul rămânând internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale.

omor (1)Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au ajuns primii la faţa locului, demarând cercetările, ulterior, la locul tragediei ajungând şi cei de la investigaţii criminale şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În urma anchetei s-a stabilit că Ștefan Preda, în vârstă de 57 de ani, care locuia cu mama lui, Ioana Preda, de 80 de ani, după ce s-a certat cu femeia, a pus mâna pe un cuţit cu care a înjunghiat-o de câteva ori, apoi a vrut să-şi pună capăt zilelor. De la ce a pornit scandalul între cei doi nu se ştie, iar vecinii spun că bărbatul ar fi cunoscut cu afecţiuni psihice. Oamenii legii au deschis dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, urmând să se stabilească cu exactitate circumstanţele producerii tragediei. Chiar dacă va fi găsit în evidenţe figurând cu afecţiuni psihice, bărbatul va fi supus unei expertize medicale neuro-psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Deocamdată bărbatul este sub pază la spital, urmând ca în funcţie de evoluţia stării sale de sănătate să se ia în discuţie şi o eventuală măsură privativă de libertate. „Este vorba despre un craiovean care şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit. Urmează să se efectueze necropsia victimei, autorul fiind în acest moment internat, sub pază, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul va fi supus unei expertize medico-legale neuro-psihiatrice în momentul când starea sa de sănătate va permite acest lucru”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.