În acest week-end / Toată Craiova joacă baschet 3×3

0
79

Pe 11 şi 12 iunie 2016, în Piaţa „Mihai Viteazul” se va organiza Craiova Streetball, a doua etapă a circuitului naţional de baschet 3×3 SuperBet Tour. Turneul este dedicat tuturor celor pasionaţi de baschet, băieţi şi fete, care îşi pot înscrie echipele în competiţia naţională pe site-ul www.3la3.ro.

baschetCompetiţia de baschet 3x3SuperBet Tour a început la Ploieşti, în 21-22 mai, şi se va desfăşura şi în alte oraşe din ţară, Craiova, Bucureşti şi Constanţa, iar finala va avea loc între 26 şi 28 august 2016, la Bucureşti. Organizatorii evenimentului anunţă o atmosferă antrenantă în Piaţa „Mihai Viteazul”: concursuri, muzică şi alte momente de entertainment, pentru a transforma turneul într-o adevărată sărbătoare a baschetului în aer liber. De asemenea, în cursul zilei de duminică va avea loc şi un meci de baschet 3×3 în scaun rulant.

„Este pentru prima dată când această competiţie se desfăşoară în Craiova şi ne bucurăm că am fost incluşi în acest circuit de baschet 3×3 şi 1×1. Va fi un week-end baschetbalistic care va atrage publicul. Vremea va fi frumoasă şi vom juca baschet de dimineaţă până seara, vom veni şi cu alte concursuri pentru cei care nu se înscrie în competiţii şi vom acorda şi premii participanţilor. Un turneu de baschet 3×3 nu înseamnă doar meciuri, cei prezenţi au parte de concursuri, entertainment, muzică (non-stop şi în timpul partidelor). Este un eveniment sportiv urban plin de energie şi dinamism”, a declarat Alina Ionescu, directorul DJTS Dolj.

Înscrierile se fac online

baschet 3Înscrierile la turneul Craiova Streetball au început de luni, pe 6 iunie, de la ora 15.00, şi se fac online pe site-ul www.3la3.ro. Participarea este gratuită, iar fiecare jucător înscris va primi kitul participantului, care include cadouri din partea organizatorilor. Până acum sunt 34 de echipe înscrise şi vor fi maximum 60, pentru că ne-am programat şi alte concursuri pentru a antrena publicul. „Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionaţii de baschet 3×3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice la ediţia Tokyo 2020. Baschetbaliştii români ar putea avea astfel şansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc şi de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiţie sportivă a planetei”, a declarat Radu Preda, din partea Sport Arena Streetbal. În urma turneelor, toţi jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Câştigătoarea competiţiei la categoria Open Masculin va reprezenta România în FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial.

Baschetul 3×3 are şanse mari de a fi inclus pe lista disciplinelor olimpice începând de la ediţia Tokyo 2020, o decizie urmând a fi luată la finalul acestui sezon mondial. Spre exemplu, în Japonia există deja o ligă de baschet 3×3 profesionistă, iar la nivel mondial turneele oferă premii în bani din ce în ce mai atractive pentru jucători.

Competiţia este susţinută la nivel local de SCM Craiova, Primăria Municipiului Craiova, DJST Dolj,  Wetterbest, Solarex, AutecAutotechnik – DistribuitorAutorizat Skoda, Cippybomboane, El Greco, Oak şiMercur Center.