Ford Europa a lansat noul autoturism de mici dimensiuni KA+

0
83

Ieri, Ford Europa a lansat noul autoturism de mici dimensiuni KA+, care oferă spaţiu interior extraordinar, un consum de carburant excelent şi o dinamică plăcută a şofatului la un preţ avantajos.

fordAlăturându-se gamei Ford de autoturisme de mici dimensiuni împreună cu cel mai bine vândut model Fiesta, KA+ oferă o alternativă nouă pentru cumpărătorii europeni care doresc un autoturism stilat, bine echipat şi de înaltă calitate la un preţ de plecare pentru piaţa din România de la9900 Euro TVA inclus. „Ford are o îndelungată tradiţie în a oferi autoturisme de mici dimensiuni la preţuri avantajoase ,care sunt practice, economice şi plăcute de condus. KA+ continuă această tradiţie, oferind o valoare importanta unui autoturism compact  ce este caracterizat de o dinamică a şofatului agilă şi de un interior confortabil, cu cel mai mare spaţiu în zona capului pentru pasagerii din faţă şi spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din spate în clasa din care face parte”, a declarat Jim Farley, vicepreşedinte executiv şi preşedintele diviziei Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Ford Motor Company.

Un autoturism foarte practic

Clienţii din România pot comanda acest model începând cu luna septembrie, iar primele livrări vor fi făcute la sfârşitul acestui an; noul Ford KA+ este un hatchback cu 5 uşi bazat pe platforma globală Ford pentru autoturisme de mici dimensiuni şi oferă spaţiu generos pentru cinci persoane cu o lungime generală de mai puţin. KA+ este puţin mai scurt decât Fiesta, dar este cu 29 de milimetri mai înalt, cu un interior optimizat care oferă cel mai mare spaţiu în zona capului pentru pasagerii din faţă şi spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din spate în clasa din care face parte. KA+ este un autoturism foarte practic, având un portbagaj cu capacitate de 270 de litri – suficient pentru două valize mari. Zonele de depozitare includ MyFord Dock în centrul panoului de bord, care permite pasagerilor să depoziteze, monteze şi încarce dispozitive mobile precum telefoane şi sisteme de navigaţie, precum şi spaţii de depozitare în portierele din faţă care pot susţine o sticlă de 1 l, o sticlă de  0.5l şi o umbrelă mică. Un spaţiu de depozitare ascuns  la capătul panoului de bord este accesibil doar când uşa şoferului este deschisă, permiţând ascunderea obiectelor valoroase.

O versiune de înaltă eficienţă de 85 CP este disponibilă pe anumite pieţe

ford1Toate modelele KA+ oferă un finisaj inteligent, integrat, cu detalii cromate pentru grila din faţă, iar barele de protecţie, mânerele portierelor şi oglinzile exterioare au aceeaşi culoare ca şi caroseria. Interiorul are un finisaj granulat atrăgător pe panoul de bord şi materiale ornamentale contemporane rezistente, cu o culoare stilată cenuşiu închis. Accentele cromate distinctive sunt aplicate în zone tactile cu vizibilitate sporită precum mânerele de deschidere a portierelor, butoanele de control al consolei centrale şi fantele de ventilaţie. Noul KA+ are o gamă de grupuri motopropulsoare simplificate bazate pe noul motor pe benzină eficient Duratec de 1,2 l,. Disponibil în versiuni de 70 CP şi 85 CP, motorul de 1,2 l este derivat din aceeaşi gamă ca motorul de 1,25 l disponibil pentru Fiesta şi are temporizare variabilă dublă independentă a arborelui cu came care sporeşte performanţa, eficienţa consumului de carburant şi reduce emisiile. „Combinat cu o transmisie manuală cu cinci viteze standard, motorul de 1,2 l a fost construit pentru a oferi eficienţă şi manevrabilitate, cu o plajă largă a cuplului  ce face ca autoturismul să fie uşor şi plăcut de condus atât în oraş cât şi la drum lung. O versiune de înaltă eficienţă de 85 CP este disponibilă pe anumite pieţe, cu un raport final mai mare şi o calibrare unică, oferind emisii CO2 de 110g/km”, se mai precizează în comunicatul companiei Ford.