În ziua alegerilor locale: 33 de incidente au apărut în reţeaua de medie tensiune

0
75

În perioada desfăşurării alegerilor locale din judeţele din aria sa de operar e, operatorul CEZ Distribuţie a suplimentat atât echipele operative, cât şi numărul dispecerilor de tură pentru a întâmpina posibilele întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

cez 1Duminică, 5 iunie 2016, deranjamentele electrice din secţiile de votare au fost soluţionate cu prioritate de către specialiştii CEZ, chiar şi în situaţiile în care deficienţele au fost identificate în instalaţiile de interior ale secţiilor de votare. „Cele mai multe deficienţe în alimentarea cu energie electrică au fost însă provocate de condiţiile meteo neprielnice din regiunea Olteniei, caracterizate prin ploi, intensificări ale vântului şi frecvente descarcări electrice”, se precizează într-un comunicat de presă al CEZ Distribuţie.

În aceste situaţii, sistemele de automatizare SCADA şi separatoarele telecomandate implementate la nivelul judeţelor CEZ şi-au arătat utilitatea ducand la un timp de remediere mai mic de 30 de minute în majoritatea cazurilor, iar pentru peste 15 dintre acestea, echipele operative au reuşit punerea sub tensiune în mai puţin din 3 minute.

41 de echipe au fost în teren

cezCei 14 dispeceri şi cele 41 echipe CEZ Distribuţie mobilizate pentru data de 05 iunie au remediat cu promptitudine un număr de 33 de incidente ce au apărut în reţeaua de medie tensiune din judeţele Argeş, Gorj, Olt şi Teleorman. În judeţul Argeş, au fost remediate patru incidente ce au afectat linia electrica de 20 kV Poiana Lacului – Bradu, fiind implicate un număr de 10 echipe. În judeţul Gorj, 6 echipe CEZ au fost puse la încercare de 6 incidente ce au apărut pe linia electrică 20 kV Godinesti – Ciuperceni. În judeţul Teleorman a fost afectat de cinci incidente pe linia electrică 20 kV Hârleşti – Tătărăşti care au fost remediate prompt de cele 7 echipe operative CEZ.  Şapte echipe au fost mobilizate şi pentru incidentele care au afectat reţelele de medie tensiune din judeţul Olt pe liniile electrice 20 kV Curtişoara – Pompe IGO, Mamura – Cârlogani, Balş – Piatra Olt.  Totodata, în ziua alegerilor, pentru a asigura suportul privind preluarea deranjamentelor anunţate de la secţiile de vot, au fost activate două numere de telefon, suplimentar faţă de Info Linia CEZ – 0251 929.