Naţionala, în convelescenţă înainte de Belfast

0
77

Nu mai puţin de 8 jucători importanţi au probleme medicale înaintea partidei de sâmbătă, cu Irlanda de Nord

Selecţionerul Anghel Iordănescu e nemulţumit de faptul că are foarte mulţi accidentanţi pentru meciul cu Irlanda de Nord, programat sâmbătă seara, la Belfast, în preliminariile Euro 2016. „Costel Pantilimon este ieşit din calculi pentru acest meci, Raţ şi Sânmărtean sunt la recuperare la Belgrad. Keşeru şi Gardoş au probleme şi ei, ambii au glezna umflată. Se încearcă recuperarea lor. Ei s-au antrenat separat, a fost ceva uşor. Săpunaru este şi el pe lista medicului. Marica şi Tănase lipsesc şi ei, îi regret foarte mult. În total sunt 8 oameni cu probleme medicale”, a zis Anghel Iordănescu. Selecţionerul a recunoscut că a discutat cu Victor Piţurcă pentru a-i cere referinţe despre Lucian Sânmărtean: „Am discutat şi cu Piţurcă o jumătate de oră de când a venit în ţară. Ţin foarte mult la părerea lui. Am discutat despre Sânmărtean, despre starea lui de sănătate şi despre prestaţiile pe care acesta le-a avut. Decizia finală va fi a mea”. Anghel Iordănescu spune că partida de la Belfast nu va fi una uşoară pentru naţionala noastră, însă este încrezător în şansele ”tricolorilor” de a obţine un rezultat pozitiv: “Irlanda de Nord este o echipă puternică, cu un nucleu foarte bun de jucători, o echipă care ne-a pus probleme la Bucureşti şi ne va pune şi acolo”. Lotul României pentru partida cu Irlanda de Nord este următorul: Portari: Ciprian Tătăruşanu, Silviu Lung jr., Cristian Bălgrădean; Fundaşi: Paul Papp, Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheş, Florin Gardoş, Dragoş Grigore, Cosmin Moţi, Gabriel Tamaş, Răzvan Raţ, Laszlo Sepsi, Bogdan Vătăjelu; Mijlocaşi: Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Andrei Prepeliţă, Eric Bicfalvi, Claudiu Bumba, Alexandru Maxim, Lucian Sânmărtean; Atacanţi: Bogdan Stancu, Claudiu Keşeru, Florin Andone.

Nord-irlandezii se tem de „June jinx”

Pentru nord-irlandezi, luna iunie nu e deloc una fastă. Au 9 înfrângeri şi un egal în ultimele 10 meciuri (6 amicale, 4 oficiale în cadrul preliminariilor) pe care le-au jucat în această lună, în ultimii 20 de ani. Ultima lor victorie într-o partidă jucată în a şasea lună a anului datează din 1993, de acum 22 de ani, când câştigau un mecioficial pe terenul Letoniei. De atunci, nu au mai reuşit să câştige vreo partidă pe care au disputat- o în iunie, adunând înfrângeri cu Letonia, Bulgaria, Cehia, Spania, Italia sau Chile şi un singur egal: cu Spania, într-un joc oficial. Acest „blestem” a fost denumit „June jinx” (Piaza rea din iunie), dar selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O’Neill, spune că nu crede în astfel de ghinioane: „Nu sunt îngrijorat din cauza asta. Nu sunt superstiţios, sub nicio formă. Astfel de lucruri nu sunt atât de importante pentru mine”.

UEFA ne-a „blocat” 5.000 de locuri pentru meciul cu Grecia

Comisia de Etică şi Disciplină UEFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal pentru incidentele produse la meciul România – Insulele Feroe, disputat în martie, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. Ca urmare a deciziei comunicate de UEFA, Federaţia Română de Fotbal, acuzată pentru comportamentul rasist al fanilor şi pentru aprinderea şi aruncarea torţelor şi petardelor pe teren de către aceştia, este obligată ca la următorul meci organizat pe propriul stadion în competiţiile organizate de forul continental, mai exact din preliminariile EURO 2016, să închidă un sector sau mai multe care să însumeze cel puţin 5.000 de locuri. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu plata a 10.000 de euro pentru aprinderea de către suporteri a torţelor şi petardelor şi aruncarea lor spre teren. Următorul meci pe teren propriu al echipei naţionale a României este cel cu Grecia, din 7 septembrie 2015.