Turneul european „Economie la energie”

0
231

Astăzi, ora 11.00, la la Craiova, în Piața William Shakespeare va avea loc lansarea celei de a treia etape a campaniei Comisiei Europene de informare privind eficiența energetică. Piesa centrală a campaniei este un pavilion mobil, în care publicul va putea să afle, la apăsarea unui buton, cum putem economisi până la 20% la facturile de energie prin soluții simple aplicate în bucătărie, sufragerie, baie sau dormitor.

Energy Efficiency

Pavilionul călătorește în perioada 25 aprilie – 13 mai, în București, Mioveni și Craiova. Pe durata acestui turneu, vizitatorii acestuia au posibilitatea să se consulte cu experți în eficiența energetică iar pereții interactivi îi vor informa cu privire la ce economii pot face la facturile de energie, fără a-și diminua gradul de confort în locuință. De asemenea, sunt organizate activități pentru clase de elevi și pentru familii.

Parteneri în această campanie sunt : Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Mioveni, FederaţiaAsociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Asociația Orașe Energie România (OER), Fundația Terra Mileniul III, și de sprijinul Enel Energie, CEZ România și E.ON Energie România.

Turneul european „Economie la energie” s-a derulat în București între 25 aprilie – 1 mai, la Mioveni între 3-6 mai și se va derula la Craiova între 9 – 13 mai.