Maeștrii street food-ului încing plitele în centrul Craiovei!

0
298

Craiovenii pasionați de mâncare sunt provocați să experimenteze gusturi și arome din diferite bucătarii ale lumii, deserturi răcoroase și băuturi ușoare, toate degustate pe ritmuri de muzică live. Oferta absolut irezistibilă este oferită în cadrul „Street Food Festival”, aflat pentru prima dată la Craiova.

Pentru prima dată în Craiova, „Street Food Festival” se deschide, mâine, pe 10 mai, cu cele mai tari foodtruck-uri din România. Micile bucătării ambulante vor învăluite în arome delicioase, până duminică seara, toată Piața „Mihai Viteazul”. Acolo îi veți întâlnii pe cei mai buni dintre cei buni bucătari de street food din România. Iar lista nu este deloc scurtă, iar meniurile pe care le aduc cu ei sunt absolut amețitoare.

De exemplu, este o ocazie minunată să mâncați la camionul celor de la Arepas Colombianas Bucharest vestitele „arepas” columbiene. Vi se va servi o pâinică făcută pe loc dintr-o făină de porumb alb fără gluten, în combinație cu „halloumi fries” – un preparat faimos turcesc pe bază de brânză, condimentat cu sumac și za’atar, plus un sos răcoros din iaurt cu mentă și semințe de rodie. Celebrele „arrosticini”, frigărui din berbecuț apetisante, se pregătesc, evident, de cei de la vagonul „Arrosticini”. Costițele de vițel de lapte, gătite pe grătar, le veți găsi la camionul „Steakaway”, iar celebrii wurști (cârnați) nemțești, cu felurite sosuri, la vagonul „Za German”. Bucătăria spaniolă, cu vestitele „paella” sau „tapas”, pot fi degustate la camionul „Finca Alioni”, iar o porție de calamarii prăjiți puteți încerca la „Drunken Squid”. Dacă sunteți amatori de pizza, trebuie să treceți neapărat pe la camioneta-restaurant a celor de la „Camionetta”, unde vi se va servi cea mai bună pizza napoletană.

Maeștrii burgerilor

Pentru amatorii de burgeri va fi un adevărat festin culinar. Sunt prezenți cei mai buni bucătari în frunte cu maestrul burgerilor, Big John Foodtruck&LAB. Acesta vine cu rețeta de burger cu rață: carne de rață, brânză brie, varză roșie călită în spumant cu anason, toate așezate într-o chiflă homemade. Nu lipsesc nici de la „Meat Busters” cu celebrul lor sandwich „pulled pork”, carne de porc afumată și încinsă pe grătar. 

Cei de la Burger Peter Lounge servesc cel mai nou burger, Black Burger, cu dulceața de ceapă cu bere neagră, brânză Gorgonzola, prosciutto și ciuperci.

Tot pe acest segment, vor fi prezenți și veteranii de la Burger Van, aflați de patru ani pe piața de street food și cei mai votați în cadrul festivalurilor de profil. „Goat & Lamb” este considerată cea mai gustoasă rețetă a lor, care se bazează pe o combinație de gusturi: carne de miel tocată, brânză de capră și portocală. Cei de la Gourmet Street Food se laudă cu burgerul cu brânză de capră și dulceață de ardei iute. La truck-ul celor de la Circus Pub se promit „dresură” de burgeri, jonglerii cu cartofi prăjiți, numere de iluzionism la nota de plată!

Înghețată, prosecco și muzică bună

Veniți tocmai din Iași, cei de la „Crepes Charmees” promit să încânte gusturile craiovenilor cu clătitele franțuzești, cu căpșuni proaspete și cremă de mascarpone. O variantă sunt și delicioasele gofre, cu fulgi de migdale sau arahide caramelizate, miere, frișcă sau dulceață cu bucăți de fructe întregi, care se servesc la camionul „Delicii pe Roți Waffles & Coffee”. Pentru înghețată, încercați aroma sârbească la vagonul „Moritz Eis”. Combinația dintre înghețată și prosecco este și ea posibilă, cei de la ”Prosecco Van” vin cu cel mai răcoros spumant italian. Iar, la sfârșit, pentru o cafea africană, adusă din Uganda, simplă sau cu note de ciocolată, citrice și condimente, adresați-vă celor de la Beanz Café.

În tot acest timp, aroma de festival se va îmbina cu muzica live. ”Culese din cartier” concertează joi, „Vama” – vineri, „Șuie Paparude”- sâmbătă și duminică – „Les Elephants Bizarres”.