A XXIII-a ediţie a Zilelor municipiului Calafat

0
282

În municipiul Calafat se desfăşoară în această perioadă Zilele municipiului, eveniment aflat la cea de-a XXIII-a ediţie. Anul acesta, vor urca pe scena din centrul civic nume sonore ale muzicii româneşti: Pepe, Smiley, Lora, Antonia, Deepentral, Triton, Eugenia Filip şi Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.

Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, zi în care la Palatul „Marincu” s-a organizat vernisajul expoziţiei de pictură  a artistului plastic Vasile Buz, urmat de o lansare de carte: „Brâncuși, Ezotericul”,  scrisă de Dan Lupescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj. Seara, în centrul civic al municipiului au avut loc mai multe spectacole susţinute de formaţia de dansuri “Alunelul” al Primăriei  Ghidici, Ansamblul „Floricica” Poiana Mare, Şcoala de Arte şi Meserii „Cornetti” Craiova; Ansamblul „Drag de joc” al  Liceului Teoretic “George St. Marincu” Poiana Mare (coordonator Bechir Ileana), Ansamblul   “Oltenaşii“ din Basarabi. Seara s-a încheiat cu un recital de excepţie al Eugeniei Filip.

Mircea Guţă

Primarul Mircea Guţă a declarat că îşi doreşte ca în aceste patru zile toţi calafetenii să-i fie aproape. „Vreau să-mi fiţi ca nişte adevăraţi prieteni, deoarece eu aşa v-am privit tot timpul şi de aceea acum, la acest moment de sărbătoare vă doresc multă sănătate. La mulți ani şi Hristos a Înviat!”, a spus Mircea Guţă, edilul Calafatului. Manifestarea se va încheia cu un superb foc de artificii.

 

În program

Astăzi, 9 mai

Ora 10.30, platoul Monumentului Independenţa : Manifestare omagiată dedicată aniversării evenimentului istoric de la 1877 – cucerirea Independenţei şi depuneri de coroane de flori

Ora 18.00, centrul civic: Ansamblul “Rozele Calafatului”

Ora 21.00, centrul civic: Spectacol de muzică populară  susţinut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”

Sâmbătă, 10 mai

Ora 10.30: Concert cameral susținut de un septet de coarde al Filarmonicii „Oltenia”. Festivitatea decernării titlului și diplomelor de cetățeni de onoare ai municipiului Calafat

Ora 18:00, centrul civic: Ansamblul „Liliac” de la Ponoare

Ora 18.30: Spectacol de dansuri susţinut de Ansamblul  „Crăiţele”, de la Maglavit (coordonator: Stela Mitulețu)

Ora 19.00: Ansamblul „Dunărea” Cetate (coordonator: Uşurelu Oana)

Ora 19.30: Ansamblul  „Eleftheria” al comunităţii elene din Calafat

Ora 20.00: Concert DeepCentral

Ora 21.00: Concert Antonia

Duminică, 11 mai

Ora 18.00: Muzică şi dansuri moderne cu formaţiile locale: Scream N. Shat – dans modern, Lory Pop – muzică interpretare

Ora 19.00: Ansamblul „Florentiana” Bulgaria

Ora 19.30: Ansamblul „Fidankite” Bulgaria

Ora 20.00: Concert LORA

Ora 21.00: Concert SMILEY

Ora 22.00: Concert PEPE

Ora 23.00: Foc de artificii

CRISTIAN RUDĂREANU